David Rath měl úraz. A celé je to poněkud divoké

27.04.2015 10:56

Bývalý středočeský hejtman David Rath nedorazil na dnešní jednání Krajského soudu v Praze. Údajně totiž leží po úrazu v nemocnici. S odvoláním na Rathova advokáta Adama Černého o tom informoval server Novinky.cz.

David Rath měl úraz. A celé je to poněkud divoké
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař David Rath

Černý přitom v okamžiku, když se k soudu dostavil, o ničem nevěděl. Soudce Robert Pacovský proto musel udělat přestávku, aby mohl Černý Rathovi zavolat.

„Pan doktor je pod prášky. Je celý ovázaný a leží na kapačkách,” citoval server advokátova slova. Na dotaz soudce, co se stalo, nebo ve které nemocnici Rath leží, ale Černý odpovědět nedokázal. „Je pod morfiem, dostat z něj kloudnou větu není jednoduché. Měl nějaký úraz, těžko z něj dostat nějaké informace,” uvedl Rathův advokát.

Soudce Pacovský následně jednání odročil na středu dopoledne.

David Rath stojí před soudem v korupční kauze a prý dělá vše pro to, aby pro něj dopadla co nejlépe. Útočí přitom i na svého soudce Roberta Pacovského, jehož viní za to, že ve vazbě prožil rok a půl. Viní ho také z toho, že musel docházet k soudu v poutech. Rath také zdůrazňuje, že nežaluje stát, takže případné odškodné nebudou platit daňoví poplatníci, ale zmíněný soudce.

Celý text je ZDE

Podle informací serveru Idnes.cz se Rath zranil při včerejší vyjížďce na kole. Výlet na cyklostezce na Kladensku pro něj skončil pádem na tvrdou zem. „Hlídka byla v odpoledních hodinách přivolána k padesátiletému muži, který uvedl, že se mu udělalo nevolno a spadl z kola,“ uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Policisté zraněnému přivolali záchranku, která ho převezla do nemocnice. Jak vážné je jeho zranění, zatím není jasné.

Celý text je ZDE


 

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …