David Rath totálně zasekl soud. Neuvěříte, co vymyslel

18.05.2015 10:48

Bývalý poslanec David Rath obžalovaný z korupce nemá advokáty. Původním obhájcům vypověděl minulý týden v pátek plnou moc a soudu dnes tvrdil, že ho zastupuje Michal Pacovský, strýc soudce Roberta Pacovského, který případ u Krajského soudu v Praze projednává. Advokát Pacovský ale možná s něčím podobným počítal.

David Rath totálně zasekl soud. Neuvěříte, co vymyslel
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Poslal dnes ráno soudu e-mail s ověřeným podpisem, ve kterém píše, že případ dělat nebude, protože se mylně domníval, že jde o novou věc. Soudce hlavní líčení, které mělo pokračovat závěrečnou řečí advokátů, přerušil a dal Rathovi dnešek na sehnání nové obhajoby.

„Obracím se pro případ, že by byla podvodně předložena moje plná moc. V označeném řízení klienta nemohu a nechci zastupovat, pro případ, že by byla moje plná moc předložena, předávám vám její vypovězení,“ stojí v e-mailu, který před soudem přečetl soudce Robert Pacovský. Informuje o tom Aktuálně.cz.

Rath to označil za „habaďůru“, načež se mu od soudce Pacovského dostalo poučení, že může dostat pokutu za znevažování soudu a pro dnešek skončil jednání. Rath možná počítal s tím, že na hledání obhájců dostane víc času než den a celý proces, resp. přednes závěrečných řečí, se pozdrží.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…