Debakl. A můžeme si za to sami, zhodnotil volby druhý muž Svobodných

12.10.2014 19:09

Svobodní v komunálních volbách získali 68 mandátů, čímž předčili sněmovní stranu Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury. Ta získala jen 54 křesel zastupitelů po celé republice. Takový výsledek ale podle místopředsedy Svobodných Tomáše Pajonka rozhodně nestačí. Na rovinu hovoří o debaklu.

Debakl. A můžeme si za to sami, zhodnotil volby druhý muž Svobodných
Foto: Ivan Dostál
Popisek: Tomáš Pajonk

„Výsledek Svobodných v komunálních volbách považuji za de facto debakl. Čest výjimkám! Tímto nijak nechci shazovat snahu, člověkohodiny a peníze do kampaně vložené. Povědomí o nás vzrostlo, ale to už přátelé není definice úspěchu. To bylo v 1., 2. i 3. volbách. Teď už jsou úspěchem mandáty. Voliči, kteří nám dali hlas, budou příště možná více váhat - reprezentovat je totiž budeme jen na málo místech,“ napsal Pajonk na sociální síti Facebook.

A obratem přiznává, že jako místopředseda strany za debakl nese spoluzodpovědnost. Napříště budou prý muset Svobodní občanům jasněji vysvětlovat, že je lepší pracovat na sebe, než se spoléhat na státní regulace a dotace. Že cesta k prosperitě nevede přes slibující politiky, ale práci všech občanů.

Zároveň spolustraníkům vlévá energii do žil. Mají prý vydržet, i když to není snadné. „Hlavně - paradoxně nechceme být těmi politiky, co řídí ostatní a ví, co je pro ně dobré, o to je to těžší. Všem zastupitelům za Svobodné držím palce v práci, která je čeká. Díky!“ uzavírá.

Co přesně napsal Tomáš Pajonk

Výsledek Svobodných v komunálních volbách považuji za de facto debakl.

Čest výjimkám! Tímto nijak nechci shazovat snahu, člověkohodiny a peníze do kampaně vložené. Povědomí o nás vzrostlo, ale to už přátelé není definice úspěchu. To bylo v 1., 2. i 3. volbách. Teď už jsou úspěchem mandáty.

Voliči, kteří nám dali hlas, budou příště možná více váhat - reprezentovat je totiž budeme jen na málo místech.

Nebojme se to nazvat skutečným stavem věcí. Nesvalujme vinu na kobliháře, na ovce, na voliče. Za výsledek opravdu nemůže rozhodčí. Můžeme si za něj sami, mohu za něj dílem i já.

Na komunální úrovni jsme jen na málo místech (dle mého skromného názoru) nabídli dobrý a uvěřitelný produkt. Konkurence byla velká a lidé znavení kampaněmi minulými, takže na experimenty neměli chuť ani náladu.

Budeme muset získat lidi na svou stranu, naučit se jim říci, proč neslibovat dobro a nechat žít na svém a za své, je lepší než svět regulací, úředního plánování a centralizace. Že cesta k bohatství, svobodě a prosperitě není v politicích, ale v občanech samotných. Nabídnout lepší produkt.

V mnohém jsme byli lepší než dříve, ale první liga to opravdu není.

Vydržme. Tohle nebyly příjemné zprávy, ale nemá smysl lakovat věci narůžovo. Politiku se učíme a máme velké rezervy (a hlavně - paradoxně nechceme být těmi politiky, co řídí ostatní a ví, co je pro ně dobré, o to je to těžší).

Všem zastupitelům za Svobodné držím palce v práci, která je čeká. Díky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…