Debata skončila, Tománková sklidila potlesk. Přišel rýpanec na ČT

25.01.2023 23:23 | Ze sítí

Po odvysílaném prezidentském duelu Andreje Babiše a Petra Pavla na CNN Prima NEWS sklízí pochvalu především moderátorka Terezie Tománková, která debatu vedla. „Profesionální, objektivní, nestranná,“ oceňují Tománkovou nejen novináři. Podle mnohých názorů se zasloužila o tu nejlepší debatu v rámci letošních prezidentských voleb.

Debata skončila, Tománková sklidila potlesk. Přišel rýpanec na ČT
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Moderátorka Terezie Tománková při moderování prezidentské debaty CNN Prima NEWS

„Cítím nervozitu a velkou zodpovědnost, ale ne strach. Je to můj profesní vrchol a vzácná zkušenost. Diváci umějí navodit tu správnou atmosféru a dostat politiky pod tlak. Jsem vděčná, že u toho mohu být,“ svěřila se pro server Super Terezie s tím, že toho před Superduelem moc nenaspí.

Jak se ale ukázalo, neměla se čeho obávat, pro svou profesionalitu sklízí na sociálních sítích jeden kompliment za druhým.

Její moderátorský um ocenil například moderátor Čestmír Strakatý z Reflexu: „Terezii Tománkovou jsem tu často po různých Partiích bránil, protože si dlouhodobě myslím, že je dobrá. Dnes to opět ukázala,“ zhodnotil velmi pozitivně.

Podle redaktorky Deníku E15 Anny Kanty profesionální výkon Tománkové korunoval dnešní Superduel CNN Prima NEWS na nejlepší debatu ze všech dosavadních letošních prezidentských debat. „Terezie Tománková se dnes postarala o jednoznačně nejlepší debatu za celé předvolební období,“ vyjádřil svůj názor.

„Terezie Tománková zatím předvádí životní výkon,“ smekl před Tománkovou klobouk, známou moderátorkou nedělní Partie, také novinář Filip Vích.

Jeho pohled nemohl jinak než kvitovat redaktor Luboš Rosí z České televize: „Souhlasím a gratuluji,“ napsal k moderování v podání Tománkové.

Velmi příjemně Tománková překvapila i komentátora Seznam Zpráv Martina Čabana, který se k CNN Prima NEWS staví obecně spíše kriticky: „Obecně mám tendenci si z českého CNN dělat spíš srandu, ale dnešní duel je zatím asi nejlepší, co jsem zatím viděl, a T. Tománková je v rámci žánru fakt dobrá,“ uznal moderátorské schopnosti Tománkové.

Ne jinak se na adresu Tománkové vyjádřila novinářka a moderátorka Marie Bastlová: „Dobrá debata. I když je asi 59. v pořadí, bavila mě. Terezie Tománková ji dobře připravila i moderovala. A btw jsem si při tom, když Babiš žádal voliče SPD o hlasy, po záběrech jeho se Skálou, vzpomněla, jak hnutí ANO kdysi vyslali do politiky pravicoví a středopravicoví voliči…,“ přidala k prezidentské debatě svůj komentář.

Chválou v souvislosti s tím, jak Tománková debatu pojala, nešetřil rovněž Petr Macinka z Institutu Václava Klause. „Snad úplně první světlý moment prezidentských voleb: vyrovnaná, korektní, spravedlivá a vůči nikomu vazalská debata na CNN Prima NEWS (ze strany moderátorky a dramaturgie). Blahopřeju!“ ocenil moderátorčinu objektivitu.

„Terezie Tománková, Petr Suchoň a Prima TV tleskám za dnešní profesionální výkon a dramaturgii i průběh prezidentské debaty obou finálových kandidátů přímé volby hlavy státu. Dali na frak veřejnoprávní ČT a jejímu moderátorovi Martinu Řezníčkovi, dnes o třídu lepší, důstojné, nestranné,“ neskrýval nadšení z dobrého diváckého zážitku advokát Michal Hašek.

Kdo byl naopak v uplynulých dnech za moderátorský výkon v prezidentských debatách nejvíce kritizován, byl například Rey Koranteng z TV Nova, který přehnaně hlídal hostům časoměr, nebo Martin Řezníček z České televize, který měl problém nechat svého hosta, konkrétně Andreje Babiše, vůbec domluvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…