Děláte binec, udeřila na mládež Markéta Šichtařová. Proč?

26.02.2020 12:32

Ekonomka Markéta Šichtařová se na svém blogu na serveru iDNES.cz zaměřila na klimatické aktivisty z hnutí Extinction Rebellion. „Tváří se, že vylepšují svět tím, že ‚bojují proti klimatickým změnám‘,“ uvedla.

Děláte binec, udeřila na mládež Markéta Šichtařová. Proč?
Foto: Archiv MŠ
Popisek: Ekonomka a ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová

Ona sama by však řekla, že jde o nerozumné lidi, kteří dělají binec v podobě obtěžování běžných občanů blokováním dopravy či ničením soukromého i veřejného majetku. „To má na klimatické změny asi takový vliv jako barva vašeho spodního prádla na výsledek parlamentních voleb,“ dodala. 

Anketa

Máte rádi Zuzanu Čaputovou?

hlasovalo: 20760 lidí

Poukázala na to, jak o sobě aktivisté opět dali vědět, a to v momentě, kdy se jim znelíbilo, že slavná cambridgeská škola Trinity College investovala do ropných a plynových společností. 

„Aktivisté podnikli týdenní blokády silnic v Cambridge, což mělo za následek přerušení plynulosti dopravy, neboli zvýšení aktivisty nenáviděných emisí. Dále se jeden člen hnutí Extinction Rebellion při cambridgeském zasedání rady spustil na provaze z balkónu; vliv jeho balancování na laně na klimatickou změnu znám není. A také se chopili lopatiček a rozryli jak kanci v lese po staletí pěstovaný trávník v blízkosti budovy Trinity College,“ vypočítává Šichtařová s tím, že vzápětí ‚aktivisté‘ vyrubanou hlínu navezli do místní pobočky banky Barclays, kde ji rozprostřeli po bankovní hale.

„Mluvčí kolejí totiž na jejich konto prohlásila, že univerzita respektuje svobodu slova a nenásilné protesty, netoleruje ale majetkové trestné škody – a požádala tuhle partičku, aby místo opustili. A navíc nezapomněla dodat, že se prý kolej aktivně podílí na výzkumu řešení klimatické krize,“ poznamenala Šichtařová s tím, že je zmatená. 

„Dojde k trestnému činu. A zločinec je slušně požádán, aby svého jednání nechal. Poškozený se brání slovy, že přeci není tak zlý, že přeci souhlasí se světonázorem zločince, a dokonce se podílí na výzkumu. Uniká mi něco? Kde jsou těžkooděnci, kteří lumpy rozpráší a do jednoho zatknou? Kde jsou nařízené veřejné práce, v rámci nichž jsou povinni ti, kdo úmyslně poškodili cizí majetek, uvést škodu do původního stavu? První zprávy z místa činu o žádných zatčených nehovořily. Asi to nepovažovaly za důležité. Později se začala ve zprávách objevovat spojení typu, že majetkové trestné škody byly zaznamenány. Ještě později se sice objevily na sociálních sítích nějaké zmínky i o několika údajně zatčených, ale nebylo jasné, zda v souvislosti s tímto činem, anebo s nějakými jinými výtržnostmi,“ míní Šichtařová.

„Kdy přestane vyměklá většinová západní populace ustupovat vydírání menšinových levičáckých šílenců, kteří svou nenávist ke svobodnému světu a kapitalismu přetřeli nazeleno a snaží se společnost zmanipulovat tvrzením, že když nezničíme jimi nenáviděnou svobodnou prosperující společnost, zničíme údajně přírodu? Nevím, jak u vás. U mne je tolerance vůči těmto šílencům na bodě nula. Ustupovat jim znamená jejich trestné činy legitimizovat,“ uzavřela.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…