Demonstranti na náměstích? Mají slabinu, odhalil Lukl. A zastal se Benešové

14.06.2019 7:55

Moderátor Luboš Xaver Veselý přivítal v internetové televizi XTV.cz předsedu Svazu měst a obcí Františka Lukla. Požádal své spoluobčany, aby starosty hodnotili zdravým rozumem. většinou jde o lidi, kteří to dělají ve svém volném čase bez nároku na odměnu. Promluvil také o spolku Milion chvilek pro demokracii. Demonstrantům podle jeho názoru chybí vize.

Demonstranti na náměstích? Mají slabinu, odhalil Lukl. A zastal se Benešové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mgr. František Lukl, starosta města Kyjov

Starosta Kyjova a předseda Svazu měst a obcí František Lukl Veselému prozradil, že Svaz vnímá také jako hráz proti administrativním hloupostem.

Rád by také bránil tomu, aby byli starostové a zastupitelé měst a obcí považováni za kriminálníky. Kupříkladu v Postoloprtech byli k odpovědnosti hnáni zastupitelé za to, že prodali budovu. Podle státního zastupitelství prodali jednu z budov o půl milionu levněji, než měli. Soudem prvního stupně za to byli i odsouzeni, ale odvolací soud dospěl na základě znaleckých posudků k jinému závěru a zastupitelé byli očištěni. Lukl proto všechny občany žádal, aby práci svých zastupitelů hodnotili zdravým rozumem. „Většina to dělá ve volném čase bez nároku na odměnu nebo za minimální odměnu,“ zastával se Lukl samosprávy.

Anketa

Myslíte, že demonstrace ,,Milionu chvilek" svrhnou Babišovu vládu?

5%
95%
hlasovalo: 36613 lidí
Předseda Svazu měst a obcí by také uvítal větší pomoc ze strany státu. Obce prý v posledních letech slyší, že mají peněz dost, ale podle Lukla to má háček. I obce trápí místy nekvalitní infrastruktura, se kterou musí pomoci stát.

Ve druhé polovině rozhovoru se věnoval také demonstracím spolku Milion chvilek pro demokracii.

„Určitě mají právo demonstrovat. Já nesouhlasím s tím, že pouze volby určují to, jak má vypadat politická scéna. Na druhou stranu to trochu vypovídá, bohužel o politické scéně. A jen se usmívám tomu, že se toho účastní někteří vrcholní politici jiných stran. Já si myslím, že to vypovídá o jejich, nechci se jich dotknout, ale o neschopnosti. Pokud by byli aktivní a akční, tak by ta občanská společnost nemusela do té ulice jít. Vypovídá to o tom, že ti lidé, nejenže jsou nespokojení s Andrejem Babišem (ANO), ale možná i s tím politickým systémem. Tím systémem, který nedokázal naplnit to, co požadují ti občané, kteří se takto scházejí a stávkují,“ prohlásil Lukl.

„Co ale považuji za určitou slabinu občanské společnosti, která se takto schází, je ta vize. Já jsem v tuto chvíli ještě neslyšel, co teda bude tím krokem B, když se to naplní, a myslím si, že by ta ulice měla vygenerovat nějaké osobnosti, které by je potom v tom stávajícím systému zastupovaly. Pokud to stávající (zastupitelé) nedokázali, tak si řekněme, jestli zastupují ty nespokojené opravdu dobrým způsobem,“ nastínil host Luboše Xavera Veselého podstatu problému.   

Dodal, že se demonstrovalo i v Kyjově. Ukazuje to podle něj, že míra nespokojenosti už není zanedbatelná. Byla tam víc jak stovka lidí. Má to narůstající tendenci,“ doplnil ještě.

Nakonec se zastal Marie Benešové, dnešní ministryně spravedlnosti za hnutí ANO. Osobně ji zná a nedomnívá se, že tato osoba představuje riziko pro justici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…