Den D: Dostane se do čela Slovenska Čaputová, nebo Ševčovič?

30.03.2019 7:58

Je to tady. Den D. Slováci si volí nového prezidenta, či prezidentku? Stane se novou hlavou státu advokátka Zuzana Čaputová, nebo místopředseda Evropské komise Maroš Ševčovič?

Den D: Dostane se do čela Slovenska Čaputová, nebo Ševčovič?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Před dvěma týdny Slováci rozhodli o tom, že do druhého kola prezidentských voleb postoupí právnička Zuzana Čaputová a místopředseda Evropské komise Maroš Ševčovič. Čaputová v prvním kole získala přes 40 procent hlasů a Maroš Ševčovič se přiblížil 19 procentům. Z výsledků prvního kola je tedy zřejmé, že favoritkou kola druhého je Čaputová, ale Ševčovič dával během čtrnáct dní trvajícího druhého kola najevo, že se rozhodně nevzdává.  

Kdo nahradí Andreje Kisku v prezidentském paláci, bude jasné po sečtení hlasů v noci ze soboty na neděli. Server slovenského deníku Pravda připomíná, že volební místnosti budou otevřeny až do dnešní 22. hodiny večerní. Celkem 4,5 milionu voličů vynese během dneška svůj verdikt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…