Deník předpověděl Okamurovi smutnou budoucnost: Zůstane osamocen

11.10.2013 10:03

Tomio Okamura bojuje o voliče pro svůj Úsvit přímé demokracie. Deník Právo si však všímá postojů ostatních kandidujících politických stran a informuje, že i když Úsvit překoná pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny, zůstane osamocen. Na překážku je jeho nečitelnost a lidé z VV na kandidátkách.

Deník předpověděl Okamurovi smutnou budoucnost: Zůstane osamocen
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura se starostkou obce Nezdenice Libuší Bídovou

„Do vlády nevstoupíme, ale naší taktikou je získat dost hlasů na to, aby na nás stála vláda,“ řekl deníku Právo vůdce hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura. V opačném případě pak prý budou plnit opoziční roli.

Deník píše o tom, že Úsvit má nyní co dělat, aby v průzkumech vůbec překonal onu pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do sněmovny. Jenže podle deníku poslanci Úsvitu, i když se do ní nakonec skutečně dostanou, zůstanou prý na ocet. Ostatní politici totiž deklarují, že s okamurovci nebudou spolupracovat.

Trnem v oku je podle Práva Vít Bárta (VV), který vede kandidátku na Plzeňsku. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se vyjádřil v tom smyslu, že Úsvit je nečitelné uskupení, které se brzy rozpadne. Andrej Babiš za hnutí ANO také vylučuje spolupráci s okamurovci a také stejně jako Sobotka kritizuje spojenectví s Bártou. „Tím mě velice zklamal. To je pro nás nepřijatelné. Nechápu, proč ho obhajuje. Bárta je produktem pražských kmotrů Janouška a Hrdličky, kteří se teď přesunuli do Hlavy vzhůru!,“ řekl mimo jiné Babiš Právu.

Komunisté podle předsedy Vojtěcha Filipa připouštějí věcnou spolupráci v otázce prosazení obecného referenda. Karel Schwarzenberg rovněž nepředpokládá spolupráci TOP 09 a Úsvitu. „Tak to je jako otázka, jestli bych si dovedl představit život s holkou, kterou jsem nikdy neviděl, neslyšel a nepotkal,“ řekl předseda TOP 09. Spolupráci vylučuje i Martin Kuba za ODS a Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL. Program je prý populistický a někteří lidé z kandidátek, zejména ti, kteří přišli z VV, jsou prý pro lídry stran nepřekonatelnou překážkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…