Deset údajných pitomostí o uprchlících

11.08.2015 11:06

Deset údajných lží, které se ve Velké Británii šíří o uprchlících, se snaží vyvrátit webová stránka britského listu The Guardian, překlad jeho textu přinášejí Britské listy.

Deset údajných pitomostí o uprchlících
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v srbské Subotici nastupucjí do autobusu, který je veze k maďarské hranici

Například prý není vůbec pravda, že uprchlickou krizi vyvolávají hospodářští imigranti. Podle údajů shromážděných OSN bylo do konce července 2015 62 procent lidí, kteří se dostali do Evropy, ze Sýrie, z Eritreji a z Afghánistánu. Právě to jsou země rozervané válkou, útlakem diktatury a náboženským extremismem. V případě Sýrie dokonce vším tímto trojím. „Přidejte k tomu uprchlíky z Darfuru, z Iráku, ze Somálska, z určitých částí Nigérie – a celkový počet imigrantů, kteří mají právo na azyl, stoupne na mnohem více než 70 procent,“ tvrdí server.

Celý text v češtině je ZDE

Kdo čte britský tisk, může z toho získat dojem, že Calais je hlavním bojištěm evropské imigrantské krize. Ve skutečnosti prý ale tvoří uprchlíci v Calais jen 1 procento uprchlíků, kteří se letos dostali do Evropy.

Skutečně existují země, jejichž sociální infrastruktura se téměř hroutí v důsledku uprchlické krize. Ovšem v Evropě prý tyto země nejsou. V Libanonu, v zemi s celkovým počtem 4,5 milionu obyvatel, je 1,2 milionu syrských uprchlíků. Libanon je stát více než stokrát menší než EU. Ale přijal více než padesátkrát více uprchlíků, než je množství, o němž EU možná bude uvažovat. Takže ve skutečnosti Libanon trpí uprchlickou krizí, ale Evropa nikoliv.

Celý text v angličtině je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…