Desítky vysvlečených mužů zatčeny. Izraelská armáda na severu Gazy v akci

07.12.2023 22:23 | Monitoring

Do tunelů Hamásu na severu Pásma Gazy již teče mořská voda. Pouští ji tam Izrael, píše server Fisrtpost s odkazem na video zachycující vodu proudící do jednoho z tunelů. Pět pump bylo instalováno v půlce listopadu na severu pásma, konkrétně izraelskými obrannými silami (IDF).

Desítky vysvlečených mužů zatčeny. Izraelská armáda na severu Gazy v akci
Foto: Repro: X
Popisek: Hamás

Jak píše server Fisrtpost, není jasné, zda plnění podzemních tunelů slanou vodou ze Středozemního moře není jen testem. Spekuluje se totiž mimo jiné o tom, že Izrael chce se zaplavením tunelů počkat, až Hamás a Islámský džihád propustí všechny rukojmí. 

Kromě toho se objevují také obavy z možného znehodnocení zásob podzemních vod. Není známo ani to, kudy by voda proudila a jak jsou tunely izolovány od okolí.

Zahraniční reportér ČT Jakub Szantó v souvislosti s izraelsko-palestinským konfliktem píše: „IDF pozatýkala na severu Gazy desítky mužů. Má jít o podezřelé ze členství v Hamásu a v jiných teroristických organizacích.“

„Jako dobrý, ale proč je svlíkaj? Nic tím nenaznačuju. Ptám se, protože to nechápu,“ zeptal se ho pak jeden z diskutérů. „Kvůli hrozbě sebevražedných pásů pod oblečením,“ odvětil Szántó.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …