Detektor lží si nechte, ať pan Steiner ukáže důkazy, řekla hejtmanka

11.06.2012 20:07

Česká televize v hlavním zpravodajském pořadu Události dne 23. května uvedla, že podle Lea Steinera, exúředníka ROPu, byla rekonstrukce silnice II/229 mezi obcemi Louny a Ročov předražená až trojnásobně, projekt přesto prošel po zásahu hejtmanky Ústeckého kraje. Toto tvrzení je právě podle zástupkyně kraje zcela nepravdivé.

Detektor lží si nechte, ať pan Steiner ukáže důkazy, řekla hejtmanka
Foto: red
Popisek: Hejtmanka Jana Vaňhová ve své kanceláři

Vaňhová dále uvádí, že na rekonstrukci silnice mezi Louny a Ročovem proběhlo řádné výběrové řízení zcela v souladu s právními předpisy České republiky. Správnost a zákonnost tohoto výběrového řízení následně potvrdil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Při profinancování tohoto projektu naopak Ústecký kraj ušetřil více než 500 tisíc korun.

"Pan Steiner nemusí chodit na detektor lži, stačí, když svá tvrzení podloží důkazy,“ poznamenala Jana Vaňhová, hejtmanka Ústeckého kraje.

Ústecký kraj rovněž připomíná, že Ministerstvo financí odeslalo Evropské komisi zprávu s jasným závěrem, že sedm kontrolovaných projektů realizovaných Ústeckým krajem nebylo předraženo. Audit provedený společností Deloitte Advisory kontroloval celkem 35 projektů financovaných prostřednictví ROP Severozápad.

Ve svém stanovisku k auditním závěrům se ministerstvo přiklonilo na stranu Ústeckého kraje a potvrdilo, že projekty realizované krajem nebyly předraženy. Čtyři ze sedmi kontrolovaných projektů byly zcela bez výhrad, u zbývajících třech došlo k údajnému administrativnímu pochybení: kraj například nenahlásil půl roku dopředu, že během rekonstrukce bude muset být řešen havarijní stav stropu, tato skutečnost ale prý nebyla v době přípravy projektu známa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…