Developer Sekyra se rozpovídal. Kněze Halíka chce za prezidenta a chystá knihu

25.07.2014 21:02

Developer a přítel lobbisty Romana Janouška Luděk Sekyra se dal na dráhu politického filozofa. Chystá se dokonce napsat i knihu. Skrze své kontakty na vládní lidovce také hodlá prosadit stavbu „blobu“ zesnulého architekta Jana Kaplického na Rohanském ostrově v Praze a pohrává si s ideou katolického kněze Tomáše Halíka jako prezidenta České republiky. Řekl to v rozhovoru pro týdeník ECHO.

Developer Sekyra se rozpovídal. Kněze Halíka chce za prezidenta a chystá knihu
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

Luděk Sekyra je úspěšným podnikatelem v realitním byznysu. Jenom v Praze vlastní mnoho lukrativních pozemků a je považován za jednoho z největších stavitelů pražské metropole.  

Místo golfu Oxford 

V současné době ale realitní byznys odsunuje na druhou kolej. Většinu svého času a energie věnuje politické filozofii a úvahám o tom, kam směřuje společnost. Týdeníku ECHO prozradil, že se v létě chystá místo hraní golfu s Romanem Janouškem do anglického univerzitního městečka Oxfordu. Ve zdejší knihovně si chce číst a pracovat na své knize o vztahu politiky, etiky a morálky.   

V hlavě nosí také dva společenské projekty, kterým by chtěl rovněž věnovat část svých sil. Jedním z nich je stavba blobu Jana Kaplického na Rohanském ostrově v Praze. Realizaci architektova návrhu by měli pomoci lidovci, kterým poskytl před sněmovními volbami tři a půl milionu korun a jejichž člověk Daniel Herman nyní stojí v čele ministerstva kultury.

Halík na Hrad

Druhým je kandidatura jeho přítele Tomáše Halíka na prezidenta. „Václav Havel byl přesvědčen, že by to byl výborný prezident. A já s ním souhlasím,“ řekl ECHU Sekyra. „Byla to ale jen idea. Žádné konkrétní kroky v tom nepodnikám. Navíc jsem přesvědčen, že schválení přímé volby byl omyl, který rozhodil náš ústavní systém,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…