Dezinformátorka? Komentátor analyzoval Langšádlové práci s informacemi. Co kde řekla i napsala

19.06.2022 17:25

Komentátor Martin Weiss na serveru Echo24 okomentoval počínání ministryně pro vědu a výzkum Heleny Langšádlové. Konstatoval, že se tato dáma rozhodla bojovat proti dezinformacím vlastními dezinformacemi. Svým vystupováním prý navíc ukázala, že vůbec netuší, co je to strategická komunikace.

Dezinformátorka? Komentátor analyzoval Langšádlové práci s informacemi. Co kde řekla i napsala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Helena Langšádlová

Ministryně pro vědu a výzkum z TOP 09 Helena Langšádlová ve vysílání České televize prohlásila, že v boji s dezinformacemi hodlá využít strategickou komunikaci, ale už nedokázala vysvětlit, co tím přesně myslí.

Řekla pouze, že strategickou komunikaci používají i ve Velké Británii. A posléze dodala, že opatření ke strategické komunikaci měla být přijata už v roce 2016. Weiss tady upozornil, že ani jedna z vět není odpovědí na otázku, co to vlastně je strategická komunikace. A z Weissova pohledu navíc vypouští z úst hlouposti.

V pozdější části svého vystoupení Langšádlová konstatuje, že dezinformace se u nás šíří ‚už sedm let‘ a ‚šíří se asi sedmkrát rychleji než běžné zprávy‘. Vy věříte na náhody? A jak tedy vysvětlit, že Langšádlová předtím zmínila, že v Británii strategickou komunikaci řeší ‚sedmdesátá sedmá brigáda armády‘? Už vám to dochází? Samozřejmě je to hloupost,“ uvedl doslova komentátor.

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

„U tak popleteného člověka pak není divu, že sám podlehne dezinformacím a šíří je. Sedmého (!) června napsala Langšádlová na Twitteru poté, co byla ‚vyvolána‘ aktivistou Kryštofem Stupkou, že spolek Aliance pro rodinu ‚je napojen na Putinův režim a uchyluje se k nenávistným projevům‘,“ poznamenal Weiss s tím, že se zanedlouho poté omluvila, že si vyslovenou informaci předem řádně neověřila.

Podle komentátora tak postupovala podobně jako někteří jiní lidé posedlí dezinformacemi a pracovala s tím, co se jí hodilo tzv. do krámu a naznačuje, že sice něco není jisté, „ale mohlo by to tak být“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…