Dienstbier je beznadějný trouba. Kalousek prozradil, co si o ministrovi bez ministerstva říkají se Schwarzenbergem

04.07.2016 20:39

Na české politické scéně znovu létají hromy a blesky. Není to tak dávno, co se zklidnila situace mezi ČSSD a hnutím ANO okolo reorganizace policie. Dnes zahřmělo znovu, a to kvůli mýtu. Znovu se do sebe pustily dvě nejsilnější vládní strany. Pozadu však nezůstává ani pravicová opozice. Do slovní bitky se na dálku pustili ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) a předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který Dienstbiera označil za „beznadějného troubu“.

Dienstbier je beznadějný trouba. Kalousek prozradil, co si o ministrovi bez ministerstva říkají se Schwarzenbergem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Ano. S Karlem se vzájemně vysmíváme a hecujeme v mnoha věcech. V jedné se ale shodneme: Dienstbier je beznadějný trouba,“ napsal Miroslav Kalousek na sociální síti Twitter.

Reagoval tím na slova Jiřího Dienstbiera z rozhovoru pro server iDnes.cz. Ministr pro lidská práva se ohradil proti posměškům, které padaly ve sněmovně na jeho hlavu právě z řad poslanců pravicové opozice poté, co se mu nepodařilo ve sněmovně prosadit další zákon, tentokrát upravující pozici ombudsmana. Nezískal podporu od všech koaličních poslanců.

Miroslav Kalousek s předsedou poslaneckého klubu ODS Zbyňkem Stanjurou následně za řečnickým pultíkem prohlašovali, že je vlastně dobře, když se Dienstbierovi nedaří prosazovat jeho legislativní záměry, protože snad jako jediný ministr ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD) neškodí lidem.

Dienstbier přešel v rozhovoru pro server Andreje Babiše (ANO) do protiútoku a vyčetl Kalouskovi, že se vysmívá zákonu, který má v konečném důsledku pomoci těm lidem, kteří pomoc potřebují nejvíc. A to něco o Kalouskovi vypovídá. „Když se posmívá, že jsou problémy s přijetím tohoto zákona, tak se vysmívá i čestnému předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi, který tento zákon podpořil,“ doplnil navíc ministr pro lidská práva. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…