Dienstbier před druhým kolem: Možná tam hodím prázdnou obálku

16.01.2013 19:26

Neúspěšný kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier komentoval na rádiu Impuls druhé kolo voleb. Sám odmítá doporučovat, koho z dvou kandidátů volit. K volbám ale půjde. Nepopřel však, že do urny nakonec vhodí prázdnou obálku.

Dienstbier před druhým kolem: Možná tam hodím prázdnou obálku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Jiří Dienstbier prý nebude dávat žádná doporučení, koho mají jeho podporovatelé volit v druhém kole. „Ať jde každý k volbám, i když si nevybere žádného z kandidátů,“ radil v Impulsech Václava Moravce. Podle něj je například postojem i vhození prázdné obálky.

Přitom jeho strana podpořila do druhého kola Miloše Zemana. Pro Dienstbiera je však tento kandidát natolik spojen s prorůstáním politiky a byznysu, že je nevolitelný. „To, čemu já říkám pražská mafie, a nejenom já, se zcela evidentně hlásí k Miloši Zemanovi,“ prohlásil.

Proč ale nedrží krok s ČSSD? „To mám říkat něco úplně jiného před volbami a něco úplně jiného po volbách?“ zeptal se. Sám totiž před prvním kolem ostře kritizoval Zemana a opoziční smlouvu. O druhém kole tedy bude mlčet. „Není tam ani jeden takový (kandidát), abych mohl svým voličům s čistým svědomím říct: Ano, toho jděte volit,“ uvedl Dienstbier.

Tématem rozhovoru byla i amnestie Václava Klause. Podle Dienstbiera je na ní vidět, že ji nesestavovali odborníci – spíše je prý šitá na míru dávným Klausovým přátelům z 90. let. „Já na rozdíl od jiných jsem si hned 1. ledna tu amnestii přečetl,“ poukázal Dienstbier. A proto hned prý komentoval, že jde o amnestii korupčníkům. „Kdybychom měli prezidenta, který se chová slušně, a premiéra, který je při smyslech, tak by nikdy nemohla vyjít taková amnestie,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…