Dienstbier udeřil: Zeman argumentuje stupidně a je to...

13.12.2015 20:33

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) trvá na tom, že je třeba uprchlíkům pomáhat. Nesmíme sice zapomínat na bezpečnostní rizika, ale většina běženců potřebuje naši pomoc a sociální demokraté by se měli snažit pomáhat těm, kteří to potřebují. I když nejen oni. Prezident Zeman se proto projevuje spíše jako pravicový extremista než jako levicový politik.

Dienstbier udeřil: Zeman argumentuje stupidně a je to...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jiří Dienstbier

Jiřímu Dienstbierovi sice klesá popularita kvůli jeho výrocích o uprchlících, ale ministr si trvá na svém. Nemůže prý říkat nic víc než to, co opravdu cítí. A cítí, že uprchlíci potřebují pomoc. Lidé sice mají strach, ale podle Dienstbiera se zatím nemají čeho bát. Žádnou uprchlickou krizi totiž v Česku nezažíváme, a pokud se na současné situaci v Evropě nic nezmění, tak ani nezažijeme.

Je si toho prý vědom i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Prezident Miloš Zeman prý nemá pravdu, když buď sám, nebo ústy svého mluvčího Jiřího Ovčáčka hlásá, že premiérův názor na uprchlíky je ve skutečnosti jiný, ale opakuje názory svých poradců. „To je poněkud stupidní, takhle argumentovat. Každý, kdo zná pana premiéra, ví, že to není člověk, který by poslouchal kohokoli a jen něco opakoval. Je to člověk, jenž má věci strategicky do hloubky promyšlené,“ konstatoval ministr Dienstbier v rozhovoru pro Týden.cz.

Prezidenta Zemana navíc označil za pravicového extremistu, kterého by nevolil do žádné veřejné funkce. Nevyjadřuje se totiž jako levicový politik, za něhož se vydává. Může se ale stát, že v příštích volbách převládne jiný názor a Zeman bude znovu zvolen prezidentem. Pokud bude znovu kandidovat.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…