Disident Hučín má „kompro“ na Babiše. Měl by se prý bát

14.12.2013 15:41

Bývalý disident a důstojník BIS Vladimír Hučín v pořadu České televize Politické spektrum kategoricky odmítl návrhy na zrušení lustračního zákona. Upozornil, že do vysokých státních funkcí se dostávají bývalí agenti StB a vrcholem všeho je nástup Andreje Babiše.

Disident Hučín má „kompro“ na Babiše. Měl by se prý bát
Foto: Archiv VH
Popisek: Vladimír Hučín

„Bezpečnostní prověrky se dělaly podvodem. Já jsem se prostě děsil. Myslím si, že lustrační zákon by měl být ještě zdokonalen. Každému bych doporučoval, aby se podíval na film Kmotr. Pak pochopí, o co tady jde. S prověrkami se čachruje. Já něco vím o případu pana Bureše, nebo vlastně Babiše, to je jedno,“ přiznal tajemně.

Čistý jako Boží oko

Hučín, který je také členem Klubu angažovaných nestraníků, prohlásil, že bývalé agenty nechce dostat před tribunál, ale nemůže prý dovolit, aby se dostávali na exponovaná místa. „Člověk, který chce být v takových funkcích, musí být čistý jako Boží oko,“ dodal s tím, že i na KSČM existuje dostatek důkazů o její protiprávní činnosti.

Předseda Strany demokratického socialismu Milan Neubert by ve věci zrušení lustračního zákona nechal rozhodnout občany v referendu. „Volby ukázaly, že lidem je taková minulost jedno. Tento zákon se vytahuje účelově, a to je jeho nebezpečí. Je to norma, která presumuje vinu, a v tom je problém. Není to dobrý způsob vyrovnání se s minulostí,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…