Dítě Matěje Hollana mrtvé, partnerka (ne)pobodaného muslima může za vraždy. Drsná legrace možná skončí u soudu

01.08.2016 8:12

Aktivista a předseda politického uskupení Svoboda a síla Viktor Lošťák se na svém facebookovém profilu strefil nevhodným obrázkem do brněnského radního Matěje Hollana (Žít Brno). Vzhledem k jeho výrokům v souvislosti s teroristickými útoky na něj bylo dokonce podáno trestní oznámení.

Dítě Matěje Hollana mrtvé, partnerka (ne)pobodaného muslima může za vraždy. Drsná legrace možná skončí u soudu
Foto: David Daniel
Popisek: Bývalý náměstek brněnského primátora Matěj Hollan

„Syn Matěje Hollana zavražděn teroristy,“ zní velkými písmeny na obrázku, který Lošťák sdílel na sociálních sítích. „Ne, ve skutečnosti ne. Zatím jsou to děti jiných lidí. Takže je to v pořádku,“ doplňuje k tomu.

Není to však jediný obrázek, který nyní sdílel. Sdílel také snímek, na němž jsou jednotliví zastánci uprchlíků a migrantů a vedle nich oběti teroristů. A to právě rozlítilo jednu z dotčených, dobrovolnici Evu Zahradníčkovou. Ta na Lošťáka podala trestní oznámení. „Co je moc, to je moc,“ řekla Zahradníčková, jež je partnerkou muže muslimského vyznání.

„Paní Zahradníčková už je taková povídalka. Co ta už toho napovídala... O pobodaných muslimech třeba, to je její oblíbená historka. O tom jsme slyšeli celé týdny, povídala to do novin i do televize. A vidíte, nakonec z toho taky nic nebylo,“ vzpomněl Lošťák pro server Ostrava-online.cz na kauzu, kdy partner Zahradníčkové hovořil do médií o útoku, který na něj byl spáchán. Žádný se však neprokázal. Trestního oznámení se tak rozhodně neobává.

„Kdybych vytvořil koláž, kde vedle vaší fotografie dám fotografii novin, jsem si jist, že byste se stížnostmi nepochodil. Lidé jako Martin Freund, Eva Zahradníčková, Matěj Stropnický a ti další aktivně pracují na tom, aby docházelo k teroristickým útokům. Jejich činnost, ať o ní vykládají cokoli, vede přímo tímto směrem. Dát jejich fotografie vedle fotografií obětí terorismu je jen věcně popisné, nic víc,“ poznamenal následně Lošťák. Podle něj lidé, které na koláž umístil pracují na tom, aby se bezpečnostní situace v zemi drasticky zhoršila. 

Původní text ZDE.

Brání i fotografii s Matějem Hollanem. „Fotografie kterých dětí by vám v tomto kontextu přišla lepší? Třeba těch opravdu zabitých?“ ptá se. Hollan je podle něj právě jedním z těch, kteří ztělesňují vítací kulturu, názorový proud, jehož výsledkem jsou teroristy zavraždění lidé. 

„Matěj Hollan je politik; politik, který se do své funkce dostal velmi břitkou, když to řeknu kulantně, kritikou svých předchůdců. Jestli se mu nyní nelíbí, že je vystaven kritice neméně břitké, pak je to čisté pokrytectví. Ale o to nejde. Ať si pan Hollan myslí, co chce, to není důležité,“ uzavřel Lošťák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…