Dlouholetý poslanec ODS odejde

27.10.2012 11:43

Pavel Suchánek, dlouholetý poslanec ODS a vlivný předseda rozpočtového výboru, opustí po příštích sněmovních volbách své místo poslance. "Myslím, že šestnáct let ve sněmovně je hodně, člověk má vědět, kdy odejít," okomentoval svůj odchod sám Suchánek na dotaz deníku Insider.

Dlouholetý poslanec ODS odejde
Foto: Redakce
Popisek: Pavel Suchánek

Na otázku, zda jeho odchod nemá i jiné důvody, třeba současná situace v ODS, po počátečním "ne" připouští, že vlastně trochu možná ano. "Vůbec ne. Ale samozřejmě že situace, která je v ODS a vůbec kolem politiků a ve společnosti, tomu moc nenahrává. Je to už trošku demotivující."

Minulý týden ale oznámil místopředseda - a s největší pravděpodobností příští šéf - Českého olympijského výboru Jiří Kejval, že do svého týmu chce lidi, kteří umí sehnat peníze. Insider v tom vidí skrytou zprávu pro politickou scénu.

Suchánka by Kejval potřeboval

Právě Suchánkovou silnou disciplínou je totiž propojení golfu se sháněním peněz. Ve známost vešel jeho výlet do Dubaje, kam v roce 2011 zamířil mimo jiné s lobbistou Romanem Janouškem a šéfy polostátních firem Martinem Romanem nebo Petrem Žaludou. Letenky za zhruba půl milionu zaplatil Suchánkův asistent v hotovosti.

A Kejval nezastírá, že by se pomoc lidí jako je Suchánek hodila, aby stát nepřestával sport financovat. Konkrétně jde o to, že napřesrok stát odmítá sportu poslat částku 800 milionů korun, které původně slíbil jako kompenzaci za ztrátu po změnách v loterijním zákonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …