Dnes se sejde Bezpečnostní rada státu, mimo jiné i kvůli ebole

15.10.2014 6:12

Bezpečnostní rada státu, jejímž úkolem je koordinovat kroky v případě ohrožení země, se dnes sejde mimo jiné kvůli šíření eboly. Zdravotníci prověřovali možný výskyt eboly v Česku už několikrát, ve všech případech tuto smrtelnou nemoc vyloučili.

Dnes se sejde Bezpečnostní rada státu, mimo jiné i kvůli ebole
Foto: Archiv
Popisek: Přenos nakaženého infekcí, ilustrační foto

Kromě debaty o ebole se dnes členové rady mají věnovat například ještě strategii kybernetické bezpečnosti Česka do roku 2020 a plánem reakce na důsledky ukrajinsko-ruské krize. 

Pokud jde o ebolu, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček plánuje ve spolupráci s ministerstvem obrany kvůli této hrozbě připravit také armádní zařízení v Těchoníně. Záložní nemocnice s osmi lůžky vhodnými pro tyto pacienty by měla sloužit v případě, že by dvě lůžka vyčleněná v Nemocnici Na Bulovce byla obsazena.  

Ebola se letos začala rychle šířit v Africe. Světová zdravotnická organizace (WHO) se obává, že během dvou měsíců by mohlo týdně přibývat 5000 až 10.000 nových případů nákazy. Míra úmrtnosti se přitom nyní zvýšila na 70 procent, řekl v úterý zástupce generální ředitelky této organizace Bruce Aylward, podle něhož počet zemřelých pacientů vzrostl na téměř 4500. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…