Dnes spuštěný registr přestupků zápasil s technickými problémy

01.10.2016 21:25

Dnes spuštěná Centrální evidence přestupků, která má přinést tvrdší postihy recidivistů, měla technické problémy, uvedl Český rozhlas. Systém špatně komunikoval se základními registry. Ředitelka Rejstříku trestů Radka Paulová České televizi (ČT) řekla, že technici dnes večer závadu odstranili.

Dnes spuštěný registr přestupků zápasil s technickými problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kmotrovská značka, ilustrační foto

Registr trestů, který nový rejstřík přestupků spravuje, podle Českého rozhlasu zjistil, že se do databáze nestahují osobní údaje občanů České republiky ze základních registrů. Ty spravuje přes podřízenou organizaci ministerstvo vnitra. Registr trestů se proto na resort obrátil a jejich pracovníci společně zjistili, že jedna z takzvaných komunikačních matic je špatně nahraná, uvedl ČRo na svém webu. „V současné době systém evidence přestupků je již plně funkční,“ uvedla večer v ČT Paulová.

Databáze má poskytnout lepší přehled o pachatelích. Výtržníci nebo třeba drobní zloději mohou díky ní za opakované přestupky dostávat vyšší pokuty. K dispozici bude policii, soudcům, městským úřadům i dalším orgánům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…