Do Bílého domu dorazila zásilka s jedem. Možná z Kanady

20.09.2020 9:13

Zahraniční média, CNN, BBC a další, informují o zásilce s jedem adresované Bílému domu. Šlo prý o ricin. Jde o jed, který útočí na bílkoviny a způsobuje odumírání buněk.

Do Bílého domu dorazila zásilka s jedem. Možná z Kanady
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Bílý dům

Do Bílého domu mířila zásilka adresovaná do rukou prezidenta Donalda Trumpa. Obsahovala ricin, nebezpečný jed. Přítomnost nebezpečné látky potvrdily hned dva testy.  Všechna pošta, která míří do Bílého domu, je podrobena důkladné kontrole.  

Vyšetřovatelé prověřují možnost, že jed doputoval do USA z Kanady. Kanadské úřady s americkou stranou úzce spolupracují.

Kanadské orgány činné v trestním řízení úzce spolupracují se svými protějšky v USA. Jelikož vyšetřování stále probíhá, nemůžeme věc komentovat,“ uvedla mluvčí kanadského ministra veřejné bezpečnosti Mary-Liz Power.

Na americké straně případ šetří FBI a tajné služby. Podle CNN existuje možnost, že tentýž odesilatel poslal balíčky s jedem i na adresy v Texasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…