Do ČSSD se už nevrátíte. Hamáček drsně smáznul kolegy z Ústecka

08.09.2020 7:45

Předseda ČSSD Jan Hamáček poslal ostrý vzkaz svým kolegům ze severu: „Nebudu platit kampaň expravičáků!“

Do ČSSD se už nevrátíte. Hamáček drsně smáznul kolegy z Ústecka
Foto: Repro TN.cz
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Po krajských volbách v roce 2016 si mohla sociální demokracie říct, že je druhou nejúspěšnější stranou, protože po hnutí ANO Andreje Babiše obsadila druhý nejvyšší počet hejtmanských křesel. Přibližně za měsíc se ukáže, jak to bude teď. Volby do jedné třetiny Senátu a do všech krajů proběhnou 2. a 3. října.

Otázkou např. je, jak sociální demokraté uspějí v Ústeckém kraji. Tamní organizace se rozhádala s vedením Jana Hamáčka poté, co chtěli sociální demokraté utvořit společnou kandidátku s dalšími subjekty a usilovat o hlasy voličů pod značkou „Lepší sever“. Členové ČSSD na severu kvůli tomu přerušili členství ve straně, ale Hamáček celý projekt zatrhl a teď navíc poslal na sever jasný vzkaz: Už nejste moji kolegové!

Automaticky tam naskočilo příslušné ustanovení, že pokud někdo kandiduje za jiný subjekt než sociální demokracii, tak mu zaniká členství, a to přerušení členství na to dle mého názoru a dle názoru našich právníků nemá vliv,“ řekl šéf strany Hamáček. Na jeho slova upozornil Český rozhlas.

Kandidátku uskupení Lepší sever původně tvořili dnes již bývalí členové ČSSD s Ústeckým fórem občanů (UFO) a mosteckým ProMost v čele se náměstkem hejtmana Martinem Klikou, ale podle Hamáčka se jeho někdejší kolegové spojili se stranami, které jsou od ČSSD příliš vzdálené, takže nebylo možné projekt podpořit.

„Rozhodli se spojit s uskupením, které z hlediska politiky nemá k sociální demokracii nijak blízko. A já jako předseda sociální demokracie nebudu platit kampaň expravičáků,“ řekl Hamáček s poukazem na skutečnost, že na kandidátce uskupení Lepší sever se objevil např. bývalý primátor Děčína za ODS Vladislav Raška nebo primátor Mostu Jan Paparega, který v minulosti hájil barvy TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…