Do Česka má dorazit patnáct nemocných dětí ze Sýrie. Jejich rodiny už prověřují tajné služby

09.08.2015 13:11

V lednu tohoto roku česká vláda odhlasovala, že přijmeme patnáct rodin syrských křesťanů a jejich nemocné děti se budou léčit v Česku. Dnes už je jasnější, kdy se zmíněné děti dostanou do nemocnice Motol. Tajné služby pilně pracují.

Do Česka má dorazit patnáct nemocných dětí ze Sýrie. Jejich rodiny už prověřují tajné služby
Foto: Archiv TN
Popisek: Obrázky ze Sýrie před 20 lety

Podle informací deníku Právo, které zveřejnil server Novinky.cz, sem přijede sedmdesát lidí i s nemocnými dětmi ze Sýrie. „Patnáct nemocných dětí i se svými rodinami původem ze Sýrie – celkem sedmdesát lidí – by podle Ministerstva vnitra mělo přiletět do Česka na konci září, píše server. Tajné služby nyní prověřují osoby, které se dostanou na naše území. V polovině září by pak měli do jordánského tábora dorazit čeští lékaři a definitivně rozhodnout o tom, jakým dětem se dostane pomoci. Přednost mají dostat ty, které mají naději na uzdravení.

Za zmínku stojí, že zmíněných patnáct rodin se nezapočítá do počtu uprchlíků, které se Česko zavázalo přijmout v horizontu tří let. Dětem by mělo být do patnácti let, přičemž lékaři upřednostňují výběr pacientů s  kardiologickými či kardiochirurgickými diagnózami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…