Do Olomouckého kraje přijede premiér Babiš s ministry

20.06.2018 7:32

Do Olomouckého kraje dnes přijede na pracovní návštěvu premiér Andrej Babiš (ANO) s ministry. Vláda bude se zástupci samospráv jednat o průmyslové zóně v Přerově-Bochoři, modernizaci Fakultní nemocnice Olomouc i využití hotelu Strojař v Přerově. Ministři navštíví také Muzeum umění Olomouc.

Do Olomouckého kraje přijede premiér Babiš s ministry
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš během tiskové konference.

„Na úvod se členové vlády setkají s radními Olomouckého kraje, se kterými budou jednat o financování sociálních služeb, oblasti bezpečnosti, cestovním ruchu, rozvoji dopravní infrastruktury, zdravotnictví a regionálním rozvoji. Následně budou diskutovat se starosty měst a obcí v kraji,“ řekla ČTK mluvčí hejtmanství Eva Knajblová.

V Bochoři u Přerova se vláda bude zabývat rozvojem strategické průmyslové zóny, jejíž výstavbu schválil předchozí kabinet v dubnu 2016, ale prozatím se nepodařilo nalézt významného investora. Ministři a ministryně si poté v Přerově prohlédnou bývalý hotel Strojař, který město koupilo v roce 2016 od Ministerstva obrany a nyní řeší jeho další využití.

„V Muzeu umění Olomouc se členové vlády seznámí s projektem výstavby Středoevropského centra Olomouc včetně nového architektonického komplexu. Následně ve Fakultní nemocnici Olomouc budou diskutovat s lékaři, sestrami a vedením nemocnice o modernizaci a investicích,“ dodala Knajblová.

Vláda objíždí kraje od začátku března, kdy zavítala do Zlínského kraje. Vláda v krajích se zástupci samospráv diskutuje například o dopravě a infrastruktuře, zdravotnictví, obnově kulturních památek, sportovištích či školství. Členové vlády navštěvují samostatně místa, která se dotýkají jejich resortu. Vláda jako celek pak jedná s vedením kraje.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…