Do Prahy přijedou světové politické špičky. Obamův muž i izraelský premiér

08.09.2013 21:55

V Praze se bude konat jubilejní desátá konference Dny Spojených státu a Evropské unie. Účast plánují vysoce postavení politici, například hlavní poradce amerického prezidenta Baracka Obamy David Axelrod nebo dlouholetý předseda izraelské vlády Ehud Barak. Zúčastnit se hodlá i exprezident Václav Klaus.

Do Prahy přijedou světové politické špičky. Obamův muž i izraelský premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hostem pořadu Partie byl bývalý prezident Václav Klaus

Akce byla kvůli vývoji na české politické scéně přeložena z října na 2. a 3. prosince. Témata, o kterých se bude diskutovat, budou vycházet z aktuální zahraničně-politické situace a dotknou se také stavu světového hospodářství. Informuje o tom zpravodajský server Českého rozhlasu.

David Axelrod, šéf Obamovy úspěšné prezidentské kampaně, bude podle organizátora konference Petera Kovarčíka hovořit o stavu americké ekonomiky, jak to vnímá Bílý dům. Během akce vystoupí také někdejší předseda sborů náčelníků štábů vojsk USA Michael Mullen. Jeho příspěvek by se měl dotýkat dění v Sýrii a na Blízkém východě.

Klaus a Rychetský by neměli chybět

Účast na konferenci přislíbil i bývalý prezident Václav Klaus. Nebude ale jediným Čechem, který se akce zúčastní. Zahájit by ji měl předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

"Protože v roce 2002 stál u zrodu této akce a prakticky mimo Ústavní soud od momentu jmenování předsedou Ústavního soudu neměl vystoupení toho charakteru, aby řekl svoje představy nebo svůj výklad o návaznosti evropského práva na české, a v souvislosti s připravovanou obchodní dohodou mezi Spojenými státy a Evropskou unií, jak je ošetřena právní otázka," vysvětlil pro Český rozhlas Kovarčík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…