Do Ratha bych to neřekl, tvrdí Pirk. Takový střihoun

16.06.2012 14:46

Uznávaného českého kardiologa Jana Pirka zadržení Davida Ratha překvapilo. Podle svých slov by to do takového šviháka a inteligentního člověka nikdy neřekl. Jeho proslov ve sněmovně Pirka nepřekvapil, zato se ho hluboce dotkl proslov Jiřího Paroubka.

Do Ratha bych to neřekl, tvrdí Pirk. Takový střihoun
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

“Do mnoha lidí bych to řekl, dokonce jsem o tom u nich přesvědčený, ale o Rathovi jsem si myslel, že je takový frajer, že tohle by nikdy nedělal. Takový střihoun, který to nemá zapotřebí,” řekl Pirk v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes. Zároveň ale přiznal, že mu Rath nebyl nikdy příliš sympatický: “Není moje krevní skupina. Je určitě nesmírně inteligentní, nepochybně na hranici geniality, ne-li za ní. Brilantní řečník, avšak demagog, a to mi nesedí.”

Pirka ovšem vůbec nepřekvapil Rathův útočný proslov ve sněmovně. “Můj synovec je soudce a vím, že obviněný má právo lhát a dělat cokoliv pro svoji obhajobu,” řekl kardiolog. “Co mnou hluboce otřáslo, byl Jiří Paroubek, který ho hájil a obviňoval všechny kolem.”

Na závěr rozhovoru Pirk dodal, že si Ratha nikdy moc nevšímal, protože měl svých starostí dost. “Je to patnáct let, vedl jsem kliniku a staral se, aby mi fungovala,” odpověděl na otázku, zda vůbec šlo Ratha nesledovat, klidně.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…