Do Ústí se sjíždějí desítky pravicových i levicových radikálů

01.05.2014 13:10

Do Ústí nad Labem dnes dopoledne dorazily desítky pravicových i levicových radikálů. Policisté na všech přístupových cestách kontrolují vozy. Policejní mluvčí Jana Matonohová ČTK v poledne řekla, že zabavili jeden řetěz, na další zbraně zatím nenarazili. Na 14:00 se na Mírovém náměstí chystá shromáždění a pak pochod DSSS a jejích příznivců městem pod heslem Budoucnost má česká koruna, ne euro. Akce v Ústí pořádají i antifašisté, hlavní se koná asi 200 metrů od trasy pochodu v Mánesových sadech.

Do Ústí se sjíždějí desítky pravicových i levicových radikálů
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Radikálové dnes přijíždějí do města po menších skupinách a zatím jich dorazily spíše desítky než očekávané stovky. Třeba vlakem z Ostravy jich krátce po 11:00 přijely zhruba dvě desítky. Policisté na ně čekali na nádraží, kde ověřovali jejich totožnost.

Odpolední pochod DSSS a jejích příznivců na několik hodin částečně ochromí i městskou hromadnou dopravu

DSSS avizovala i účast zástupců německé krajně pravicové strany NPD. I kvůli tomu ve městě pomáhá asi deset policistů z Drážďan. Do Ústí nad Labem zatím podle informací ČTK přijeli radikálové z Polska.

Bezpečnostní opatření fungují ve městě od rána, na Mírovém náměstí už hlídkují policisté. V pohotovosti je na 700 příslušníků pořádkových jednotek Ústeckého a Libereckého kraje a z Prahy. Připraveny jsou i antikonfliktní týmy, psovodi a dopravní policisté. Akce pravicových i levicových extrémistů přímo ve městě sleduje monitorovací tým Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.

Neziskové organizace připravily program pro obyvatele sociálně vyloučených lokalit. Do těch by se radikálové neměli dostat. Všechny přístupové trasy do největšího ústeckého ghetta Předlic si v předstihu zabraly občanské iniciativy. Odpolední pochod DSSS a jejích příznivců na několik hodin částečně ochromí i městskou hromadnou dopravu. Dopravní podnik nasadil na celý den jen autobusy, od 12:00 ale některé zastávky na trase pochodu uzavře a spoje budou jezdit po náhradních trasách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…