Do čela Národního úřadu pro vyzbrojování se vrátil Bulant

17.01.2013 19:56

Do čela Národního úřadu pro vyzbrojování se vrátil Pavel Bulant, oznámil mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Ve čtvrtek ho místo odvolaného Jaroslava Štrupla do funkce jmenoval premiér Petr Nečas, který nyní dočasně stojí v čele ministerstva obrany. Bulant se také stal zástupcem náměstka ministra obrany pro obranné akvizice.

Do čela Národního úřadu pro vyzbrojování se vrátil Bulant
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odvolaná ministryně obrany Karolína Peake

"Jsem rád, že mohu pokračovat v práci na projektech, u jejichž počátku jsem stál. Rád bych také stabilizoval vztahy s Asociací obranného a bezpečnostního průmyslu a posunul je z roviny osobního napadání do roviny profesionální konstruktivní spolupráce," uvedl Bulant podle ministerské tiskové zprávy.

Bulant, povýšený loni v říjnu do hodnosti brigádního generála, se do úřadu odpovídajícího za vyzbrojování českých vojáků vrátil po měsíci. V prosinci jej den po svém nástupu na ministerstvo odvolala vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM). Kritizovala jej například za údajně nezvládnutý nákup uniforem pro vojsko. Nahradil jej ve středu odvolaný Štrupl, o jehož další práci v resortu se nyní jedná.

Vicepremiérčino razantní řešení personálních otázek bezprostředně po příchodu na ministerstvo, kdy odstranila také prvního náměstka Vlastimila Picka, se ale Nečasovi nelíbilo. Peake po osmi dnech z čela resortu odstranil a následovala poslední z řady vládních krizí. V jejím důsledku ministerstvo dočasně řídí právě premiér, který Picka do funkce vrátil už dříve.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…