Do internetové TV přišel muslim žijící v ČR a spustil: Alláh by byl rád, kdyby všichni lidé byli muslimové

27.05.2017 13:25

Mohamed El Mahmoudi je jedním z praktikujících muslimů žijících v České republice. Rozhodl se poskytnout rozhovor Luboši Xaveru Veselému v internetové televizi XTV.cz. Pan Mahmoudi je toho názoru, že muslim může žít v klidu v jakékoli zemi. Jelikož žije v České republice přes 30 let, ví o tom své. Rozhodně to prý není tak, že by Korán nabádal k útokům proti nevěřícím.

Do internetové TV přišel muslim žijící v ČR a spustil: Alláh by byl rád, kdyby všichni lidé byli muslimové
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

„Teroristický útok je vzdálen islámu. Islám vyžaduje, aby se jeden člověk choval slušně ke druhému a neubližoval druhým,“ zdůraznil Mahmoudi hned v úvodu rozhovoru. Radikálové, kteří páchají teroristické útoky, podle jeho názoru islám velice poškozují. Jemu samotnému se prý v Česku žije dobře, má tu ženu, děti a cítí se tady doma. Narodil se sice v Egyptě, ale už by se do Egypta nevracel.   

Host konstatoval, že podle Koránu jsou všichni lidé bratři a sestry. A pokud někdo říká něco jiného, nemá podle Mahmoudiho pravdu. V Koránu se zakazuje ubližovat lidem. „Ublížit druhému člověku je podle Koránu obrovský hřích,“ zdůraznil host.

„Alláh by byl rád, aby všichni lidé na světě byli muslimové. Poslal nám Proroka, aby nám vyložil víru, ale Alláh má rád všechny lidi,“ zaznělo z úst hosta. Alláh ovšem žádá, aby každý člověk používal rozum a sám došel k tomu, zda je pro něj dobré vyznávat islám. Je na každém, zda se pro to rozhodne.

Proto nechápe, kde se berou lidé, kteří ve jménu islámu zabíjejí. „Já sám jsem muslim a nechápu, proč to dělají,“ zdůraznil. Jeho přátelé a kolegové to prý vidí stejně, když někde na světě dojde k teroristickému útoku, tak jak pan Mahmoudi, tak jeho přátelé to odsuzují.

„Já tady žiju přes 30 let a nesetkal jsem se s rasistickým útokem proti mně. 90 procent mých známých tvoří Češi a já jsem se nesetkal s žádným rasistickým útokem,“ konstatoval. Respektuje zdejší zvyky a nemá nic proti tomu, že zde ženy nechodí zahaleny jako v Egyptě. Je to jejich věc. Sám má prý dvě dcery, už jsou dospělé a nechává na nich, jak chtějí žít. Nelíbí se mu třeba, že jeho dcery pijí alkohol, řekl jim to, ale stále trvá na tom, že jde o jejich věc.

Pár slov padlo i k uprchlické krizi. Dokud se nezastaví válka v Iráku a v Sýrii, tak bude podle pana Mahmoudiho migrace pokračovat. Chápe rodiny s dětmi nebo staré lidi, kteří odcházejí ze zemí zničených válkou, ale chápe také Evropany, kteří říkají, že jejich země nejsou nafukovcí a nevejdou se sem všichni uprchlíci. Host se proto domnívá, že je třeba najít nějaký rovnovážný bod, mezi zachováním vlastní země a pomoci druhým lidem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…