Do prdele jděte. Vyšpulená držko Donalde Trumpe, k poblití. A tamti mě taky serou, pravil syn Petra Nečase

08.02.2017 12:40

Velmi ostře se do nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa pustil syn bývalého premiéra Petra Nečase Ondřej. Jde o Trumpův dekret ohledně zákazu vstupu cizinců z některých zemí, jejž právě řeší americký soud a který je teď soudně pozastavený. Nečasův příspěvek byl sepsán ještě za jeho platnosti.

Do prdele jděte. Vyšpulená držko Donalde Trumpe, k poblití. A tamti mě taky serou, pravil syn Petra Nečase
Foto: Twitter DJT
Popisek: Prezident USA Donald J. Trump se svým viceprezidentem Mikem Pencem

„Tohle je fakt k pláči, případně k poblití. Roky riskujete vlastní životy při pomoci americkým vojákům, vy i vaši nejbližší jste kvůli tomu na seznamu smrti všudypřítomných místních milic a povstalců, pak se další roky snažíte dostat víza na cestu do bezpečí, nakonec na zaplacení cesty prodáte vše, co máte, a pak ta vyšpulená držka, která se službě ve Vietnamu vyhnula kvůli bolavým patám, řekne sorry, smůla, jděte do prdele,“ napsal úvodem Nečas. „Jo, takhle přesně si uděláš v regionu spojence a zlepšíš obraz Ameriky, Donnie. Gratulujeme a posíláme písničku,“ dodal a přiložil k článku text ze zahraničního serveru (ZDE).

Jeden z diskutérů ihned zareagoval: „Solidní by bylo napsat, že ti, co aktivně pomáhali americké armádě, mají výjimku. Už to někde psali,“ uvedl. „Solidní by bylo napsat, že kulový, začali to řešit až dodatečně a teprve dělaj seznam, na DoD o tom banu předem vůbec nevěděli, ostatně jako kdekoliv mimo Bílý dům...,“ poznamenal Nečas.

„Tohle přece udělal už Obama, tak já nevím, co je kolem toho tolik rozruchu. To mi přijde spíš jako megaprasárna to vypovězení kubánských uprchlíků za prohranou Floridu. Trump to řekl ve volební kampani 100x, že to udělá, co teď jako všichni čučí?“ nedal se odbýt diskutér. 

„Obamův ban se netýkal stávajících držitelů víz, držitelů zelených karet ani těch, co prošli vetting procesem. Čímž ho nehájím, udělal spoustu chyb a některý mě taky dost štvou, ale tady se bavíme o Trumpovi,“ podotkl Nečas.

„O bezpečnostním riziku ‚uprchlíků‘ z těch vybraných zemí snad není pochyb. Bezpečnostní riziko Kubánců, co zdrhali před Fidelem, je nulové,“ podotkl dále diskutér. „Ale Florida volila Trumpa, tak je Obama potrestal. Nad tím nikdo nepláče, přitom to je podle mě prasárna nejvyššího kalibru a podlá msta,“ dodal.

„Upřímně, už mě to moc nebaví, tyhle vaše pocity, ‚snad není pochyb‘ a přehazování pozornosti jinam v zoufalý snaze za každou cenu obhájit vysněnýho Doníka. Víte, kolik zabili teroristé z těch sedmi zemí za posledních 40 let v Americe lidí? 0. Mějte se sluníčkově a zkuste si začít trošku shánět podklady a data pro svý tvrzení. Jinak to nemá smysl. Hezký den,“ rozloučil se s ním následně Nečas.

Když pak další diskutující napsal, že sice Trump dělá dost kravin, ale pořád je o 100 % lepší než ta „Obamova kámoška, co naštěstí prohrála“, Nečas reagoval. „Za mě teda zatím daleko horší, než jsem čekal, a to jsem nečekal nic báječnýho. Ale třeba se vzpamatuje. Třeba,“ dodal.

„Ten zákaz je 90denní, než budou přijata revidovaná opatření pro vstup na území USA. A jinak nepamatuji si podobný řev, když v roce 2010 Wikileaks zveřejnily utajované informace o irácké válce, což stálo životy desítek až stovek Iráčanů spolupracujících s USA. Ale to tehdy ‚sociálně-liberálnímu‘ (ano, je to oxymóron) slunečnímu želé nevadilo, protože tenkrát byl ještě pan Lazaně spojenec, že?“ rýpl si další diskutér. „Sociálně-liberální želé je sice hezká třídní nálepka, ale zklamu Vás, Wikileaks, Snowden, Manning mě taky serou. A jestli mezi tohle želé počítáte třeba Johna McCaina, tak to gratuluju,“ zareagoval Nečas.

Trumpovo exekutivní nařízení, jež podepsal minulý týden, zakazuje dočasně vstup občanům sedmi převážně muslimských zemí do USA. Opatření se dotklo státních příslušníků Íránu, Iráku, Libye, Somálska, Súdánu, Sýrie a Jemenu. Zároveň prezident na 120 dnů zastavil americké programy přijímání uprchlíků. V pátek však rozhodnutím federálního soudce v Seattlu Jamese Robarta byl tento dekret dočasně zablokován. Americké úřady tak začaly občany dotčených zemí s platným vízem do země opět pouštět. Trump Robartovo rozhodnutí samozřejmě kritizuje.

Celý příspěvek Ondřeje Nečase:

Tohle je fakt k pláči, případně k poblití. Roky riskujete vlastní životy při pomoci americkým vojákům, vy i vaši nejbližší jste kvůli tomu na seznamu smrti všudypřítomných místních milic a povstalců, pak se další roky snažíte dostat víza na cestu do bezpečí, nakonec na zaplacení cesty prodáte vše, co máte a...

...a pak ta vyšpulená držka, která se službě ve Vietnamu vyhnula kvůli bolavým patám, řekne sorry, smůla, jděte do prdele. Jo, takhle přesně si uděláš v regionu spojence a zlepšíš obraz Ameriky, Donnie. Greatulujeme a posíláme písničku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…