Do přístavu Mariupol vjely ukrajinské transportéry. Boje si vyžádaly několik mrtvých

09.05.2014 15:30

Ukrajinští vojáci se v pátek střetli s proruskými separatisty v Mariupolu na jihovýchodě Ukrajiny. Boje si vyžádaly osm mrtvých na straně rebelů a blíže neupřesněný počet zraněných, informovala tisková agentura Interfax.

Do přístavu Mariupol vjely ukrajinské transportéry. Boje si vyžádaly několik mrtvých
Foto: youtube.com
Popisek: Hořící Dům odborů v jihoukrajinské Oděse

Ke srážkám došlo kolem policejního ústředí a budovy místního ministerstva vnitra. Podle Interfaxu se policisté snažili získat zpět kontrolu nad budovou, když se dostali pod palbu proruských vzbouřenců.

Ulicemi města projížděli obrněné transportéry

„Po ulici Levanského jedou transportéry BTR a BMP. Lámou stromy a ničí automobily,“ prohlásil jeden ze svědků. Ve městě byly podle českého serveru Novinky.cz vidět kolové transportéry BTR, ale i pásové BMP a BMD vybavené věží s velkorážnými kanóny.

Podle místního politika Oleha Ljaškova zaútočili na budovu vnitra ozbrojení separatisté: „U nás je několik zraněných, někteří těžce. Na straně útočníků jsou tři mrtví. Na naše profesionály útočí příslušníci ruských speciálních sil vojenské rozvědky GRU.“

Separatistické síly uvedly, že násilí v přístavním městě vzplálo po oslavách konce druhé světové války, když se dav vydal k policejní stanici obsazené separatisty a obléhané bezpečnostními složkami. Střílet prý začali ukrajinští vojáci.

Zmíněná tvrzení nebylo podle ČTK možné ověřit z nezávislých zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…