Do sněmovny se dostaneme, věří šéf lidovců Bělobrádek. Chtěl by patnáct křesel

13.10.2013 9:49

„Nepřipouštím, že bychom se už podruhé nedostali do sněmovny,“ zdůraznil v rozhovoru pro server Aktuálně.cz předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Za ideální výsledek by považoval patnáct křesel ve sněmovně a vlastní poslanecký klub.

Do sněmovny se dostaneme, věří šéf lidovců Bělobrádek. Chtěl by patnáct křesel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební štáb KDU-ČSL neskrýval úspěch. Předseda Pavel Bělobrádek to bere jako odrazový můstek pro návrat do vysoké politiky

Předvolební kampaň své strany hodnotí Bělobrádek pozitivně. „Myslím, že vidět celkem jsme. Teď je i větší zájem médií, protože se s námi jako s potenciálními členy Poslanecké sněmovny počítá,“ míní. Tentokrát namísto billboardů vsadili na osobní setkávání s veřejností.

„Je to dané i tím, co bylo možné sehnat za plochy. Byly připraveny komerční akce, nikdo nepočítal s předčasnými volbami. Něco jiného to je u hnutí ANO, které začalo s kampaní už někdy o prázdninách a chtěli ji dělat až do května, takže měli nakoupeno,“ vysvětluje.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Lidovci by chtěli zacílit na nerozhodnuté voliče. A to prý tím, že ukážou, v čem jsou jako politická strana originální. Jak Bělobrádek podotkl, plánují například valorizaci penzí, snížení daní a obvodů pro pracující rodiny a nechtějí zvyšování celkové daňové zátěže.

„Chceme na příkladu Německa ukázat, že kroky, které dělala německá vláda a které udělala česká vláda v době krize, jsou diametrálně odlišné. A proto má německá vláda přebytek hospodaření dvě stě miliard eur a u nás stále nárůst státního dluhu. Věci, kterým se tady mnozí vysmívají, jako je kurzarbeit, v Německu zafungovaly,“ nechal se slyšet šéf KDU-ČSL. Doufá prý, že představení ekonomického modelu zapůsobí na širší řady voličů, neboť za výsledkem voleb podle něj vždy stály právě ekonomické aspekty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…