Do voleb budu v teplácích, prorokoval prý Kalousek. A teď...

22.10.2013 6:46

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se neobává trestního oznámení pro porušování povinností při správě cizího majetku na neznámého pachatele, které hodlá podat Ministerstvo financí v souvislosti s narovnáními v arbitrážních sporech, jak v pondělí uvedl server Česká pozice. Kalousek je přesvědčený o správnosti svého postupu.

Do voleb budu v teplácích, prorokoval prý Kalousek. A teď...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Jan Fischer

Trestní oznámení se rozhodl podat ministr financí v Rusnokově vládě Jan Fischer. "Rozhodl jsem se, že jakékoli informace z tohoto šetření a následné kroky budou oznámeny až po volbách. Nechci, aby mnohaměsíční práce expertů MF byla zneužita pro předvolební boj," prohlásil Fischer.

Podle Lidových novin se ale i tak ministr ve vládě blízké prezidentu Miloši Zemanovi do předvolebního boje zapojil a jeho cíl je jasný: Miroslav Kalousek a TOP 09.

"Ponechávám na čtenáři, aby posoudil, zda toto neuchopitelné a mlhavé prohlášení je korektním postojem úřednického ministra, nebo zákeřným předvolebním útokem, na který v podstatě nelze reagovat," řekl Kalousek novinářům.

Sám prý ale už několik týdnů útok očekává. Podle České pozice údajně prohlásil, že "do voleb bude v teplácích". Jestli tím myslel vazbu, lze jen spekulovat.

Trest za Drábkovo rozhodnutí

V pondělí odpoledne se k Fischerovi připojil také ministr práce a sociálních věcí František Koníček, který ve Středočeském kraji kandiduje za SPOZ. Ten plánuje podat trestní oznámení kvůli financování nového systému pro výplatu dávek. "Existuje podezření na několik trestných činů. Podáme několik trestních oznámení. Není naše role dělat arbitra, jak k pochybení došlo či nedošlo, je to na orgánech činných v trestním řízení," prohlásil Koníček.

Podle deníkem oslovených odborníků podávání trestních oznámení výsledek voleb neovlivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…