Dobeš jde proti VV. Pokračování puče, spekuluje Jarolím

04.04.2012 15:12

Místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím vyzývá k tomu, aby ministři za VV dodrželi rozhodnutí grémia a opustili vládu. Uvedl, že pokud se tak nastane, určitě odejde on sám.

Dobeš jde proti VV. Pokračování puče, spekuluje Jarolím
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

„Pro mě platí usnesení grémia a nejnovější výroky Johna budu chtít vysvětlit na dnešní výkonné radě. Pořád očekávám, že naši ministři zítra odnesou demise premiérovi, a je mi vcelku jedno, jestli je předají přímo oni nebo Radek John,“ řekl k celé situaci Jarolím v rozhovoru pro server Týden.cz.

Nevím, proč to Dobeš dělá

Jarolímovi vadí například rozhodnutí ministra dopravy Pavla Dobeše nepředat rezignaci. „Já neznám jediný důvod, proč to ministr Dobeš dělá, pokud nebudu spekulovat o nějakém jeho propojení s tím, co jsme tu měli před rokem, může to probíhat i tímto způsobem. A po jeho dnešním prohlášení si to můžu klidně myslet, když včera na grémiu řekl, ano, já složím svoji funkci,“ tvrdí místopředseda.

Podle Jarolíma by se rozhodnutí grémia mělo realizovat neprodleně, to znamená dnes nebo nejpozději zítra. „Mně je jedno, jestli bude vládnout menšinová vláda nebo budou předčasné volby. V tuto chvíli je ale komunikace ve vládním společenství absolutně nemyslitelná a nefungující a výsledkem bude, že nebude fungovat tato země,“ prohlásil Jarolím.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…