Dobeš lhal a musí odejít, myslí si odborník

10.02.2012 22:57

Odborný konzultant Tomáš Feřtek shrnul v pořadu České televize Události, komentáře problémy s čerpáním dotací na ministerstvu školství. A řešení vidí jediné: Josef Dobeš musí odejít.

Dobeš lhal a musí odejít, myslí si odborník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-ministr školství Josef Dobeš

Feřtek připomněl hlavně fakt, že ještě v pondělí Dobeš popíral existenci jakýchkoli výtek – a dnes už o nich jednal v Bruselu. „Pan ministr Dobeš nám lhal,“ prohlásil odborník.

Dobeš si myslí, že jde o soutěž

„Ministr kličkuje a snaží se hodit vinu na své předchůdce, přestože je čím dál tím zřejmější, že tím viníkem je on,“ myslí si Feřtek. Řešení sice ještě možná existuje, podle Feřteka se ale vzdaluje kvůli Dobešovu přístupu. „Problém je, že pan ministr celou tu věc pojal jako soutěž. Dává Evropské komisi projekty za velké peníze, aby je vyčerpal co nejdříve. Ale na to komise přistoupit nemůže. Bylo by lepší ty peníze nevyčerpat a ty, které použijeme, použít účelně,“ myslí si.

Podle Feřteka máme čas na vyčerpání peněz do dubna a později se už s námi nikdo bavit nebude. Evropská komise očekává jasný znak toho, že problém chceme vyřešit. „Za ten jasný znak považuje odvolání ministra Dobeše. Pan premiér to tak bohužel nevidí,“ říká Feřtek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…