Dohra Václava Moravce: Ten vymývač mozků poškodil Miloše Zemana! napsali nám

18.09.2017 9:00

Publicista Zdeněk Jemelík se v komentáři, který zaslal redakci, vrátil k včerejšímu vysílání pořadu Otázky Václava Moravce ČT24, jež nazval otázkami vymývače mozků. „Terčem kritiky byli nepozvaní,“ sdělil k výběru hostů.

Dohra Václava Moravce: Ten vymývač mozků poškodil Miloše Zemana! napsali nám
Foto: Archiv Z. Jemelíka
Popisek: Zdeněk Jemelík

„Plnou hodinu v Otázkách Vymývače mozků (pardon, z Otázek Václava Moravce) ze dne 17. září se moderátor a jeho hosté věnovali vybraným událostem z poslední doby, týkajících se resortů spravedlnosti a vnitra. V pořadu vystoupili vlivné osobnosti: předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa, nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman a policejní prezident Tomáš Tuhý. Chyběli nepozvaní: ministr spravedlnosti Robert Pelikán a prezident republiky Miloš Zeman, kteří pak byli v pořadu častým terčem kritiky, proti které se nemohli bránit,“ poznamenal Jemelík.

„Václav Moravec pojal obsah debaty velmi široce, ale na konec se na některá vyhlášená témata téměř nedostalo. Na téma vyhodnocení následků reorganizace republikových útvarů kriminální policie se sice moderátor pokusil otázku položit policejnímu prezidentovi, ale ten ji odbyl vyjádřením, že její zpochybňování‚ je jedním z politických ataků‘ a dále se již o věci nehovořilo,“ všiml si také Jemelík.

Anketa

Jak hodnotíte svou životní úroveň

36%
46%
10%
hlasovalo: 8434 lidí

Následně se pozastavil nad Moravcovou kritikou, která směřovala na prezidenta republiky Miloše Zemana za to, že si na Hrad pozval ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO) a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, aby se dozvěděl více o kauze Čapí hnízdo. Nyní chce na Hradě vidět také ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). 

Původní text ZDE

„Zkritizoval hlavu státu za to, že se neřídí vlastním výrokem, že politici by neměli být soudci. Doslova ho nařkl, že ‚se pasuje do role soudce‘. Hodnotím to jako drobný příspěvek ČT k tažení proti znovuzvolení Miloše Zemana prezidentem ČR, tedy svým způsobem pozoruhodný úkaz,“ poznamenal Jemelík a dodal, že Moravec si asi neuvědomil, že trestní stíhání Andreje Babiše není jen tak obyčejná trestní kauza, ale politická událost prvořadého významu, která může ovlivnit volební výsledky, ať tak či onak.

„Prezident republiky by nedostál svému poslání, kdyby se o ni nezajímal a kdyby případně nevyužil neformálního vlivu, aby oslabil ničivost jejího účinku. Přehlédnutí této významné okolnosti usvědčuje moderátora z diletantství nebo z podjatosti, což u něj není nic nového,“ řekl rázně Jemelík. 

„S potěšením konstatuji, že hosté nenavázali na moderátorův útok na prezidenta a drželi se střízlivého, přísně profesionálního vyjadřování,“ sdělil Jemelík a obul se do Moravce ještě jednou.

„Václav Moravec hrál důsledně roli manipulátora a snažil se přimět policejního prezidenta k odsouzení prezidenta republiky za to, že si zve na Hrad ministry, aby s nimi jednal o trestní kauze. Tomáš Tuhý se na konec vyjádřil, že nezná prezidentovy motivy a nemůže mluvit do toho, koho si pozve. Před tím sice připustil, že by nebylo dobře, kdyby ministři s prezidentem projednávali živou trestní kauzu, ale současně zpochybnil jejich způsobilost k jednání tvrzením, že ministr Milan Chovanec nemůže mít žádné informace o průběhu vyšetřování nejen v tomto případě, ale stejně ve všech dalších,“ dodal Jemelík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…