Dohra včerejší bitvy u Jílkové: Údajná návštěva tajných před pořadem, blesková kontrola ze sociálky

05.06.2015 13:55

Poté, co včera večer na prvním programu České televize proběhla ostrá debata o problematice zavádění elektronické evidence tržeb, vycházejí najevo podrobnosti, které jsou přinejmenším stejně pozoruhodné, jako sám pořad. Klatovského řezníka Pavla Havlíčka, který se coby odpůrce zavedení EET televizní debaty s ministrem financí Andrejem Babišem také účastnil, prý těsně před začátkem debaty v televizní šatně navštívili dva muži v oblecích, kteří se jej snažili ovlivnit. A Petru Šebkovou Fenclovou, další účastnici debaty, která argumentovala proti zavedení EET, dnes měla navštívit v jejím obchodě kontrola ze správy sociálního zabezpečení.

Dohra včerejší bitvy u Jílkové: Údajná návštěva tajných před pořadem, blesková kontrola ze sociálky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátorka pořadu Máte slovo Michaela Jílková

„Cítil jsem se znovu v roce 1982 a jen ti ‚kontráši‘ měli na sobě tentokrát oblek,“ shrnul nepříjemnou zkušenost z okamžiků před začátkem debaty Havlíček na svém facebookovém profilu. „Zamrazilo mě,“ podotkl Havlíček. Ten stanul spolu s finančním expertem z ODS Janem Skopečkem a předsedou Strany soukromníků Petrem Bajerem u diskuzních stolků proti ministru financí, odboráři Martinovi Fassmannovi a podnikateli Jaroslavu Švamberkovi.

Právě Švamberk, představený jako majitel pekárny, má přitom na zavedení elektronické evidence tržeb zájem, protože vlastní také IT firmu. A právě Švamberk měl pak být jedním z mužů, kteří se pokusili ovlivnit mínění Havlíčka před samotnou debatou.

Podle Havlíčka k tomu došlo ve stylu práce tajných agentů – naznačováním a s úsměvy. „Pan Švamberk se nakonec nezúčastnil té frašky po svém odkopání, kdy za mnou okamžitě po příchodu do šatny vešel v doprovodu jiného pána a s falešným úsměvem mě ‚začal zpracovávat‘,“ napsal dnes na stránku svého řeznictví Havlíček. „Několik sekund jsem hrál tu hru a pak, se slovy: ‚...ale pane Švamberku, nebudeme si na nic hrát...‘ jsem odešel a požádal o jinou šatnu.“

S problémy se setkal i další účastník pořadu Máte slovo, který vystupoval proti Andreji Babišovi. Majitelka šperkařství Petra Fenclová na svém facebookovém profilu napsala, že jí dnes do obchodu přišla podezřelá zákaznice. „...Pak si stoupla vedle dveří a něco opisovala: „Píšu si otevírací dobu.“ Nezdála se mi, tak jsem šla za ní... A ejhle! Za paní jsem došla až ke správě sociálního zabezpečení… U dveří ji zastavím a ptám se „To máte příkazem?“ Prý ano… „To mám za včerejší TV?“ Opět přikývnutí…,“ popsala svůj zážitek s kontrolou podnikatelka Šebková.

Celý text příspěvku Petry Šebkové na sociální síti:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…