Dojemný příběh. Stařence v exekuci vybrali lidé přes milion

02.06.2012 10:32

Obrovskou vlnu solidarity vyvolal příběh stařenky z Brna, která v krátké době pohřbila svou dceru i vnuka a ještě kvůli půjčce na pohřeb upadla do spárů exekutorů. Od lidí z celé země se podařilo vybrat více než 1,4 milionu korun.

Dojemný příběh. Stařence v exekuci vybrali lidé přes milion
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci v parku

Seniorka si před pěti lety vypůjčila šestnáct tisíc korun na pohřeb své dcery. Jenže o dva měsíce později jí postihla další rána v podobě smrti její vnuka. I jemu chtěla poskytnout důstojný pohřeb a proto musela přechodně přestat splácet půjčku na pohřeb dcery.

Prosila věřitele o posečkání na jeden nebo dva měsíce, ten ale na penzistku poslal exekutory. Ti začali ženě strhávat peníze z důchodu. Nikoho nezajímalo, že jí na život včetně léků a neplánovaných výdajů zbývá měsíčně pouhá tisícovka.

Na případ upozornil deník Právo a server Novinky.cz. Vzbudil ohromnou vlnu solidarity, lidé z celé země i ze zahraničí přispěli prostřednictvím Sociálního nadačního fondu města Brna celkovou částkou více než 1,4 milionu.

„Něco takového jsem vůbec nečekala. Chtěla bych všem těm dobrým lidem moc a moc poděkovat,“ řekla serveru Novinky.cz dojatá stařenka. Během příštího týdne by měly být uhrazeny všechny duhy na bydlení a lécích, které jí kvůli těžké životní situaci vznikly.

Vybraná částka několikanásobně převyšuje její potřeby, byla by proto ráda, aby zbylé prostředky byly poukázány na pomoc podobně postiženým lidem. Bohužel z vlastní praxe v sociální oblasti znám spoustu smutných osudů lidí, kteří se dostali do bezvýchodné situace ne vlastní vinou,“ říká pro Novinky.cz předsedkyně správní rady nadačního fondu Jitka Tesařová.

Vybraná částka je podle ní dobrou zprávou o stavu společnosti. To je velmi důležité právě dnes, kdy se to ve zprávách hemží zprávami o korupci a zneužívání veřejných peněz, myslí si Tesařová.   


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…