Dokonce i Putina u nás máme radši, než Merkelovou, píše prestižní německý deník

25.08.2016 12:24

Dnešní návštěva Prahy nebude pro německou kancléřku Angelu Merkelovou žádná příjemná procházka. Napsal to dnes německý deník Die Welt, podle něhož mnoho Čechů odmítá politiku Merkelové v uprchlické krizi. List uvádí svůj komentář titulkem "Dokonce i Putin je v Česku oblíbenější než Merkelová".

Dokonce i Putina u nás máme radši, než Merkelovou, píše prestižní německý deník
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

"Když Angela Merkelová dříve přijížděla na pracovní návštěvy Prahy, patřila k jejím rituálům procházka v davu na Karlově mostě. Především němečtí turisté se odvraceli od stánků s obrazy a s ručně vyráběnými šperky a těšilo je, že mohou Merkelovou vidět zblízka, přátelsky ji zdravili, třásli si s ní rukou a snažili se s ní vyfotit na mobil. Ale i mnoho Čechů Merkelovou rádo přijímalo," napsal deník.

Po loňském vypuknutí migrační krize, kdy kancléřka zastávala vstřícný postoj k uprchlíkům, se ale postoj Čechů k ní změnil a její obliba prudce poklesla. "Vzhledem k tomu se Merkelová nejspíš tentokrát procházky v davu vzdá. A to ve městě, které patří mezi její oblíbená místa, kam chce soukromě po skončení svého působení ve funkci kancléřky opakovaně jezdit, jak sama dříve přiznala," uvedl Die Welt.

Deník píše, že kancléřčinu migrační politiku odmítá mnoho Čechů. Připomíná také postoj prezidenta Miloše Zemana, který Merkelovou kvůli vstřícnosti k běžencům kritizuje a varuje před posilováním islámu v Česku. "Přispívá tak k hysterii ve své zemi, v níž nyní téměř žádní uprchlíci nejsou," píše Die Welt.

Podle deníku se česká vláda snaží udržovat dobré vztahy s Německem a i při návštěvě Merkelové vyzdvihuje témata, která obě země spojují, jako je dopravní spojení nebo rozvoj takzvaného průmyslu 4.0. "Přesto tentokrát cesta do Prahy nebude pro kancléřku žádná procházka," uzavírá Die Welt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…