Doktor Hnízdil spálil roušku. Nejsem mentálně způsobilý, směje se Babišovi

01.05.2020 14:40

V poslední dubnový den bývají tradičně páleny čarodějnice. Světlo z ohňů odkazovalo k naději a k prosperitě, která byla s ohněm planoucím v krbu minulosti spojována. Letos řada lidí nepálila čarodějnice, ale roušku, nebo „hadr na ústa“ jak se někteří čeští občané vyjadřují o ochraně úst a nosu, která má brzdit šíření koronaviru. Pálením roušky se pochlubil také lékař Jan Hnízdil. Samotný akt pálení velmi originálně zdůvodnil.

Doktor Hnízdil spálil roušku. Nejsem mentálně způsobilý, směje se Babišovi
Foto: facebook.com
Popisek: Rehabilitační lékař Jan Hnízdil

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí
Někdo považuje roušky, které v posledních týdnech musíme nosit, za symbol ochrany zdraví, jiný za symbol útlaku. Do druhé skupiny patří např. šéfredaktor serveru Forum24.cz, který na sociálních sítích veřejně vyzýval k sejmutí roušek z obličejů coby náznaku odporu proti vládě Andreje Babiš. Kdo nosí roušku tam, kde nemusí, se podle Šafra chová jako ovce.

Lékař Jan Hnízdil, jenž je znám tím, že se dívá velmi kriticky na premiéra Andreje Babiše i na prezidenta Miloše Zemana, nezůstal jen u výzev. Roušku rovnou spálil. Neopomněl originálním způsobem popsat, proč tak učinil. Využil slov ministra zdravotnictví za hnutí ANO Adama Vojtěcha..

„Výjimka (nenošení roušky) je stanovena také nově pro osoby s poruchou intelektu, kognitivní poruchou či závažnou alterací duševního stavu, jejichž mentální schopnosti či aktuální duševní stav neumožňují dodržování tohoto zákazu.“ citoval ministra.  

„K nošení roušky nejsem mentálně způsobilý. Jsem z toho venku! Dr. Jan Hnízdil, BlB,“ dodal jedním dechem Hnízdil.

Jan Hnízdil pálí roušku

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…