Doktor Macek: Kdo z ODS se zachová jako srágora

04.09.2012 10:07

Vytrvalý komentátor politického dění a bývalý politik Miroslav Macek se tentokrát pozastavuje nad jednáním některých poslanců z řad občanských demokratů. Sněmovnu čeká hlasování pro reformu, která obsahuje také návrh na zvýšení DPH, a poslanci se musejí rozhodnout, zda pro normu zvednou ruku.

Doktor Macek: Kdo z ODS se zachová jako srágora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Podle Macka je v této souvislosti často slýchána věta: "Byť s návrhem na zvýšení DPH zásadně nesouhlasím, tak máme odhlasované závazné hlasování klubu ODS a v tomto ohledu to respektuji." Tento výrok je podle bývalého politika Macka snad nejpříšernější politickou větou.

Nechovejte se jako srágory

Podle něj poslanci zcela zapomněli na možnost čestného, chlapského řešení: trvat na svém přesvědčení, složit mandát a odejít rovně středem. Místo toho prý raději budou hlasovat proti svému zásadnímu přesvědčení.

"Jsem velmi zvědavý, kolik z poslanců ODS, kteří zásadně nesouhlasí se zvýšením DPH, to udělá, obávám se však, že se všichni zachovají jako srágory a ještě to budou trapně okecávat," píše Macek na svém webu viditelny-macek.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…