Doktor Macek: Škoda, že čeští novináři nerozmázli tohle...

09.04.2013 8:53

Bývalý politik a současný komentátor politického a společenského dění Miroslav Macek ve své úterní glose vážně lituje, že česká média nevěnovala pozornost části projevu ruské hlavy státu Vladimira Putina, která byla věnována menšinám v Rusku.

Doktor Macek: Škoda, že čeští novináři nerozmázli tohle...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

"Škoda, přeškoda, že česká média nevěnovala více pozornosti té části únorového projevu Vladimira Putina v ruské Dumě, která byla věnována menšinám: V Rusku žiji Rusové," uvádí ve své glose Macek.

Ruský prezident Putin ve svém projevu podle Macka prohlásil, že kterákoliv menšina, ať je odkudkoliv, chce-li žít v Rusku, pracovat a jíst v Rusku, by měla mluvit rusky a měla by respektovat ruské zákony.

"Pokud upřednostňují zákon šaría, pak doporučujeme, aby šli tam, kde tento zákon platí. Rusko nepotřebuje menšiny, menšiny potřebují Rusko a my jim nebudeme poskytovat žádné zvláštní výsady, ani se nebudeme snažit změnit naše zákony, aby vyhovovaly jejich tužbám, a to bez ohledu na to, jak hlasitě pokřikují o 'diskriminaci'," cituje se zájmem Macek.

Co přesně napsal dr. Macek:

Škoda, přeškoda, že česká media nevěnovala více pozornosti té části únorového projevu Vladimira Putina v ruské Dumě, která byla věnována menšinám:
V Rusku žiji Rusové. Kterákoliv menšina, ať je odkudkoliv, chce-li žít v Rusku, pracovat a jíst v Rusku, by měla mluvit rusky a měla by respektovat ruské zákony. Pokud upřednostňují zákon šaría, pak doporučujeme, aby šli tam, kde tento zákon platí. Rusko nepotřebuje menšiny, menšiny potřebují Rusko a my jim nebudeme poskytovat žádné zvláštní výsady, ani se nebudeme snažit změnit naše zákony, aby vyhovovaly jejich tužbám, a to bez ohledu na to, jak hlasitě pokřikují o "diskriminaci".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…