Doktor Macek se vysmál odboráři Dufkovi: Proč neprotestoval dřív...

04.05.2012 12:04

Miroslav Macek se na svém blogu opřel do odboráře Bohumíra Dufka. Ten v rozhovoru pro týdeník Reflex překvapil kritikou dotování zeleného byznysu. Zejména proto, že se přitom dovolával volného trhu, pro který jinak odboráři nemají dobrého slova.

Doktor Macek se vysmál odboráři Dufkovi: Proč neprotestoval dřív...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborářský protest na Palackého náměstí v Praze

Dufek v rozhovoru pro časopis Reflex řekl: „Já myslím, že by se neměly dotovat žádné takzvané ekologické iniciativy, protože to vede vždycky k deformaci trhu.“ A aby svůj kladný vztah k tržním silám potvrdil, odpověděl na další dotaz, jak se mu líbí dotace na solární energii: „Mně ne. Já myslím, že by to mělo být necháno trhu. Ne, že do toho vstupují politici a my to musíme platit.“

Známý pravicový glosátor se pozastavuje nad náhlým prozřením odborářského bosse, který objevil výhody trhu a naopak sporný efekt úředních zásahů. Nechápe však, proč tedy odboráři, když s dotováním solárního byznysu nesouhlasí, proti němu nebrojili, když byly příslušné zákony přijímány. „Pořád si totiž nemohu a nemohu vzpomenout, kolik odborářů bylo tehdy na Václavském náměstí, aby vehementně protestovali proti poslancům, přijímajícím ty dotační ekologické nesmysly,“ píše Macek.

„Nevzpomínám si, že by tehdy někdo z nich požadoval odvolání některých ministrů, nebo celé vlády,“ připomíná současné protivládní aktivity odborářů.

Takže to podle něj s tou odborářskou láskou k volnému trhu nebude tak horké.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…