Doktor Macek si ulevil nad Sobotkovou sestavou. A napsal vzkaz Zemanovi

08.01.2014 9:11

Nejen prezident Miloš Zeman dává najevo výhrady k některým z ministerských kandidátů, které navrhuje šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka. Také bývalý politik a nyní glosátor společenského i politického dění Miroslav Macek upozorňuje na záporné stránky některých z nominantů.

Doktor Macek si ulevil nad Sobotkovou sestavou. A napsal vzkaz Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

"Milan Chovanec, kandidát na ministra vnitra, vystudoval během devíti měsíců právnickou fakultu v Plzni... Bezostyšnost některých lidí je neuvěřitelná," píše Macek ve středu ve své pravidelné glose.

Nit nezůstala suchá

Podobně účtuje s dalším kandidátem z řad sociálních demokratů, šéfem ostravské nemocnice Svatoplukem Němečkem. "Kandidát na ministra zdravotnictví Svatopluk Němeček se zase může pochlubit světovým rekordem: Zakoupil pro ostravskou fakultní nemocnici nejdražší gama nůž na světě… Samozřejmě, že bez provize," píše jízlivě bývalý politik.

Seznam nominantů, který už Sobotka představil i prezidentu Miloši Zemanovi, označuje Macek ironicky za "skvadru odborníků". "Myslím, že prezident Zeman tu skvadru odborníků může bez obav jmenovat a posléze napsat pokračování svých pamětí, tentokrát pod názvem 'Jak už jsem docela zblbnul v politice'," pokračuje Macek.

Co napsal Miroslav Macek ve své glose:

Milan Chovanec, kandidát na ministra vnitra, vystudoval během devíti měsíců právnickou fakultu v Plzni... Bezostyšnost některých lidí je neuvěřitelná.
Kandidát na ministra zdravotnictví Svatopluk Němeček se zase může pochlubit světovým rekordem: Zakoupil pro ostravskou fakultní nemocnici nejdražší gama nůž na světě… Samozřejmě, že bez provize.
Myslím, že prezident Zeman tu skvadru odborníků může bez obav jmenovat a posléze napsat pokračování svých pamětí, tentokrát pod názvem „Jak už jsem docela zblbnul v politice“...

"Stručně řečeno - o tom, kdo bude ve vládě sociální demokracie, rozhodují sociální demokraté," řekl ovšem Zeman po schůzce s prezidentem Havlem v roce 1998.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…