Doktor Rath v letadle zachránil život pasažérce

22.11.2010 11:58

Hejtman Středočeského kraje David Rath (ČSSD) při své nedělní cestě z Říma zřejmě zachránil život pasažérce letadla, potvrdila Mediafaxu informaci svědka hejtmanova mluvčí Berill Mascheková. Ženě, která dostala při vzletu letadla záchvat a upadla do bezvědomí, poskytl Rath první pomoc.

Doktor Rath v letadle zachránil život pasažérce

"Ano, je to pravda. Pan hejtman letěl ze soukromé cesty. Pasažérce, která měla zdravotní problémy, poskytl první pomoc," uvedla Mascheková.

Rychlá reakce zachránila život

O tom, co se v letadle při zpáteční cestě z Říma událo, agenturu Mediafax informoval spolucestující Zdislav Pelta z Kolína."Po deseti minutách od vzletu dostala italská cestující záchvat a upadla do bezvědomí. Posádka ihned vyzvala cestující, zda je mezi námi lékař. V té době už byl u pasažérky David Rath a včasným zásahem za použití kyslíkové masky a dalších úkonů zachránil pasažérce život," popsal Mediafaxu událost Pelta.

Dodal, že hejtman cestoval z Říma s celou rodinou. Rath je bývalým ministrem zdravotnictví a exšéfem České lékařské komory. Vystudoval Lékařskou fakultu Karlovy univerzity a v minulosti pracoval jako lékař interní kliniky i záchranné služby.

Související:
Dokument, který se neměl dostat ven? Popisuje Kalouskovo pití
Rath: Kalousku, přestaňte pít! Ministr: Já abstinuji

Kalousek a Drábek zešíleli, rozpálil se doktor Rath

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …