Domlouvali se. A přišel trest. Zakázka na reklamu v Praze odsouzena

27.05.2021 7:51

Společnost JCDecaux, největší společnost zaměřená na venkovní reklamu na světě, byla soudem uznána vinnou ve věci pronájmu reklamních ploch na Praze 1. Vinným byl uznán výkonný ředitel společnosti Tomáš Tenzer a někdejší místostarosta ODS Michal Valenta. Podle soudu došlo mezi zmíněnými pány k dohodě o pronájmu reklamních ploch na zastávce metra Staroměstská, což je v rozporu se zákonem o zadávání veřejných zakázek. Rozsudek je prozatím nepravomocný. Soudce vysvětlil, proč rozhodl, jak rozhodl.

Domlouvali se. A přišel trest. Zakázka na reklamu v Praze odsouzena
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Server Mediář informoval o rozsudku Městského soudu pro Prahu 1, podle něhož jsou firma JCDecaux, její technický ředitel Tomáš Tenzer a bývalý místostarosta Prahy 1 Michal Valenta (ODS) vinni v pronájmu reklamních ploch v metru na Staroměstské.

„Případ se týká pronájmu takzvaných citylightů ve vestibulu metra Staroměstská, které od radnice Prahy 1 v roce 2016 získala JCDecaux. Valenta, který tehdy zasedal v majetkové komisi radnice, podle předsedy soudního senátu Lukáše Svrčka firmu na základě svých kontaktů zvýhodnil tím, že Tenzerovi poskytnul formou MMS zprávy informaci o záměru pronajmout plochy konkurenční firmě EuroAWK. To podle soudce vedlo ke zrušení záměru a vypsání nového, ve kterém uspěla JCDecaux,“ uvedl server.

„Každý profesionál, možná i začátečník, musí vědět, že takovéto neveřejné informace nemůže sdělovat někomu jinému,“ řekl soudce. Tenzer pak podle soudce musel chápat, proč mu Valenta posílá informace o předpokládaném usnesení radních dva dny před tím, než bylo usnesení přijato.

Soudce se rozhodl v kauze uložit peněžité tresty. Tenzerovi 100 tisíc, Valentovi a společnosti JCDecaux po 300 tisících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…