Donald Trump chce zničit Obamův klíčový program. Prozatím ale neuspěl. A Clintonová hned napsala...

25.03.2017 6:57

Americký prezident Donald Trump utrpěl těžkou porážku. Jeho úmysl zrušit zdravotní reformu Baracka Obamy, takzvanou Obamacare, totiž nevyšel. Trump dokonce bod stáhnul z programu, neboť republikáni nedokázali ve Sněmovně reprezentantů nashromáždit dostatek hlasů pro hlasování.

Donald Trump chce zničit Obamův klíčový program. Prozatím ale neuspěl. A Clintonová hned napsala...
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

K zajištění potřebné podpory pro zrušení Obamacare chybělo podle vyjádření Donalda Trumpa deset až patnáct hlasů. Kdy bude jednání o zdravotní reformě pokračovat, zatím není známo. Prozatím samozřejmě zůstává v platnosti. 

Trump pak následně uvedl, že demokrati ve Sněmovně reprezentantů náležitě nespolupracovali. S jejich nulovou podporou nebylo podle něj možné zákon o zdravotní reformě prosadit. Zdravotní reforma Baracka Obamy prý teď nejspíš „vyletí do povětří“, což demokraty přinutí ke spolupráci. Zároveň však byl také trochu překvapen odporem v republikánském táboře. 

„Dnešní den přinesl velké zklamání,“ řekl v té souvislosti šéf Sněmovny reprezentantů Paul Ryan. Nyní se prezidentský tým hodlá zabývat jinými body volebního programu, mezi něž například patří reforma daňového systému. 

„Dnešek byl velkým vítězstvím pro Ameriku,“ uvedla v té souvislosti na Twitteru neúspěšná demokratická kandidátka na prezidentku Hillary Clintonová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…