Donald Trump po útoku na Paříž: Takže další teroristický útok. Když nebudeme silní, nikdy to neskončí

21.04.2017 13:59

K teroristickému útoku na Champs-Élysées se vyjádřil i 45. prezident Donald Trump. Na společné tiskové konferenci šéf Bílého domu oznámil, že soucítí s francouzským lidem.

Donald Trump po útoku na Paříž: Takže další teroristický útok. Když nebudeme silní, nikdy to neskončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vosková figurína Donalda Trumpa

„Především chci jménem Američanů vyjádřit soustrast lidu Francie,“ prohlásil Trump, podle něhož svět zažil další z řady strašlivých teroristických útoků. „Stala se dnes opravdu strašlivá, strašlivá věc. Vypadá to jako další teroristický útok. Co víc říct? Asi tolik, že to nikdy neskončí. Musíme být silní a musíme být ostražití, k čemuž vyzývám už dlouho,“ zaznělo z úst amerického prezidenta na společné tiskové konferenci s italským premiérem Paolo Gentilonim.

Italský předseda vlády se podle CNN vyjádřil ve stejném duchu. Vzkázal Francouzům, že Italové jsou v duchu s nimi a doplnil, že teroristický útok se navíc odehrál ve velmi citlivé době, jen tři dny před volbami.

K útoku se přihlásil Islámský stát prostřednictvím agentury Amaq s tím, že hlavním útočníkem byl Abu Yousif al-Belgiki. Útočník měl žít ve Francii, ale kořeny měl v Belgii. Belgický státní zástupce však podle agentury Reuters uvedl, že zatím neexistuje dost důkazů o tom, že útočník byl původem Belgičan. Nasvědčoval by tomu jen přídomek al-Belgiki, což znamená Belgičan.

Celou zprávu v angličtině naleznete ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…