Donald Tusk domlouvá hlasujícím Britům: Jestli vystoupíte, může to být konec naší civilizace

13.06.2016 16:01

„Jestliže se obyvatelé Velké Británie v červnovém referendu rozhodnou opustit Evropskou unii, mohlo by to znamenat začátek konce bloku osmadvaceti států a spolu s ním i celé západní politické civilizace,“ uvedl při rozhovoru pro německý deník Bild prezident Evropské rady Donald Tusk.

Donald Tusk domlouvá hlasujícím Britům: Jestli vystoupíte, může to být konec naší civilizace
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Tusk v rozhovoru pro německý deník zmínil, že takzvaný brexit by výrazně posílil všechny radikální protievropské hlasy, které by podle jeho slov „popíjely šampaňské“.

„Proč je to tak nebezpečné? Protože nedokáže nikdo předpovědět, jaké by to mělo dlouhodobé následky,“ uvedl Tusk. „Jako historik se obávám toho, že by brexit mohl znamenat zničení nejen Evropské unie, ale celé západní politické civilizace,“ dodal.

Podle Tuska by odchodem Velké Británie z Evropské unie ekonomicky utrpěly úplně všechny země.

„Každá rodina si je dobře vědoma toho, jak traumatickou událostí pro všechny strany je rozvod. Všichni v Evropské unii, a zejména samotní Britové, by ekonomicky utrpěli,“ prohlásil.

Přestože Tusk zmínil, že by se Evropská unie s brexitem dokázala vypořádat, přiznal, že cena za něj by byla velmi vysoká. K němu se přidal i ředitel německé průmyslové asociace BDI Ulrich Grillo, který v pondělí prohlásil, že německé podniky si odchod Velké Británie z Evropské unie nepřejí, a přidal vzkaz „zůstaňte uvnitř“.

Zástupci britské organizace „Migration Watch UK“ varují před tím, že jestliže si Britové zvolí setrvání v Evropské unii, migrace bude i nadále pokračovat a brzy dosáhne závratné úrovně, což by podle nich mělo „masivní dopad“ na ty, kteří v zemi již žijí.

Ve zprávě, která byla dnes zveřejněna, organizace odhaduje, že kolem roku 2035 by do Velké Británie ročně přijelo kolem 265 000 lidí, 60 % z nich by pak mělo podle této statistiky přijít ze zemí Evropské unie.

Zmíněná statistika navíc nepočítá ani se členstvím Turecka v EU. Pokud by se Turecko v budoucnu stalo členem, údaje by se pohybovaly někde kolem 420 000 migrantů.

Podle tvůrců studie by tak vysoká míra populačního nárůstu vyostřila „soupeření o omezené zdroje, zahltila dopravní systém země, zapříčinila odlesnění a ztrátu zelených oblastí a způsobila bytovou krizi mnohem závažnější než kdykoli dříve“.

„Jestliže zůstaneme v Evropské unii, nebudeme mít pražádné prostředky k zamezení masivnímu nárůstu migrace. To by, navzdory vyjádřeným přáním velké většiny obyvatel této země, již navždy změnilo podobu Velké Británie,“ cituje server Breitbart slova Lorda Greena z Deddingtonu, předsedy organizace Migration Watch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…